Interessant:

Intel en Nokia introduceren MeeGo-softwareplatform

nieuws 15 februari 2010 om 12:46

Intel en Nokia bundelen hun Moblin- en Maemo-softwareplatformen onder de naam MeeGo; dit platform is onder meer geschikt voor netbooks, tablets en mobiele telefoons.

De bekendmaking versterkt de banden tussen Nokia en Intel en is een nieuwe stap in de brede strategische samenwerking die beide bedrijven in juni 2009 aankondigden. Deze samenwerking resulteerde onder meer al in de Nokia Booklet 3G die beschikt over een Intel Atom-processor.

MeeGo combineert het beste van Nokia's Maemo (bekend van de Nokia N900) en Intels Moblin, wat resulteert in een open platform voor verschillende processorarchitecturen. MeeGo is dan ook, net als de systemen waaruit het voortvloeit, gebouwd op een open source Linux-platform.

MeeGo is zowel bedoeld voor gebruik op handheld computers, netbooks, tablets, mediaphones, netwerk-tv's als op auto-infotainmentsystemen. Omdat MeeGo op verschillende soorten systemen en toestellen draait, kan je "je favoriete toepassingen blijven gebruiken als je van toestel wisselt, zodat je niet vastzit aan één soort toestel van een bepaalde fabrikant", aldus Nokia en Intel. Hoe we ons dat precies moeten voorstellen wordt niet nader gespecificeerd.

De eerste release van MeeGo staat voor het tweede kwartaal van dit jaar gepland.

Naschrift: de Nokia N9, de eerste MeeGo-smartphone, werd in juni 2011 gepresenteerd.

portablegear.nl