Interessant:

Nokia N9 mogelijk uitgesteld

nieuws 11 februari 2011 om 10:07

Door problemen met het operationeel maken van het MeeGo-besturingssysteem wordt de Nokia N9 mogelijk uitgesteld; Nokia laat echter weten dat er "later dit jaar" daadwerkelijk MeeGo-producten op de markt komen.

Persbureau Reuters wist eerder deze week te melden dat Nokia mogelijk helemaal zou afzien van een MeeGo-smartphone, omdat de ontwikkeling van MeeGo niet naar wens gaat. In een uitgelekte interne memo zou Nokia CEO Stephen Elop hebben geschreven: "We dachten dat MeeGo een winnend nieuw platform voor high-end smartphones zou zijn. Met dit ontwikkelingstempo zullen we aan het eind van 2011 echter pas één MeeGo-product op de markt hebben".

Nokia kondigde vandaag een partnership met Microsoft aan, wat betekent dat de Finse telefoongigant Windows Phone 7-smartphones gaat uitbrengen. Tegelijkertijd liet Nokia echter weten dat het, in tegenstelling tot de berichtgeving van Reuters, MeeGo nog niet heeft opgegeven. Het eerste MeeGo-product zou later dit jaar op de markt komen.

MeeGo is begin 2010 aangekondigd en is ontstaan uit een samenwerking tussen Intel en Nokia, die hun Maemo- en Moblin-besturingssysteem hebben samengevoegd. Volgens de geruchten wordt de Nokia N9 de eerste MeeGo-smartphone, maar zoals het er nu naar uitziet laat het toestel nog lange tijd op zich wachten.

Naschrift: de Nokia N9, de eerste MeeGo-smartphone, werd in juni 2011 gepresenteerd

portablegear.nl