Interessant:

Jolla presenteert eerste Sailfish-smartphone

nieuws 21 mei 2013 om 09:38

Het Finse bedrijf Jolla heeft de eerste smartphone met het Sailfish OS gepresenteerd: het toestel heet eenvoudigweg Jolla Phone. Sailfish OS is de spirituele opvolger van MeeGo.

De Jolla Phone beschikt over een 4,5-inch HD display, een dual-core processor, 16GB geheugen en een microSD-kaartslot, een 8-megapixel camera, 4G/LTE-ondersteuning en een verwisselbare batterij. De plastic behuizing komt in verschillende kleurvarianten, waaronder oranje of groen. De behuizing herkent welke cover is aangesloten en past automatisch de kleuren van de interface daarop aan.

Sailfish is net als het voorgaande MeeGo gebaseerd op Linux. MeeGo was het geesteskind van Intel en Nokia en werd in februari 2010 geintroduceerd. Een groot succes werd het nooit: het enige MeeGo-toestel dat officieel op de markt kwam, was de Nokia N9. Volgens de ontwikkelaars ondersteunt Sailfish ook Android-applicaties.

De Jolla Phone komt in mei op de markt voor een prijs van 399 euro. Het is nog niet bekend of het toestel ook naar Nederland komt.á

Jolla Phone: eerste Sailfish OS-smartphone
Jolla Phone: eerste Sailfish OS-smartphone

Engadget