Interessant:

Eerste video-impressie Symbian v4

nieuws 26 februari 2010 om 16:30

Symbian^3 is nog maar net officieel aangekondigd en er zijn alweer video's van Symbian^4 op internet verschenen; deze vierde versie moet uitkomen in 2011.

De Symbian Foundation en Nokia kondigden Symbian^3 officieel aan op het Mobile World Congress 2010 in Barcelona. Deze derde versie is de eerste editie van Symbian die volledig open source is. In het geruchtencircuit circuleren verschillende toestellen die als eerste op Symbian^3 zullen draaien. Veel genoemd worden de Nokia N8 / N87, de Nokia E73 en de Nokia C6. Geen een van deze toestellen is echter nog officieel aangekondigd, maar toch is er al een video opgedoken van de nog nieuwere vierde Symbian-editie.

Symbian^4
Symbian^4

Verdere technische details zijn er nog niet bekend gemaakt over Symbian^4 en in de video lijkt het nog altijd erg op Symbian^3. De eerste toestellen met de vierde editie van Symbian moeten in 2011 verschijnen. Nu is het dus eerst nog wachten op de eerste Symbian^3-telefoons. Nokia introduceert overigens samen met Intel nog een nieuw open source platform: MeeGo. Onder deze naam bundelen de twee fabrikanten hun Maemo- en Moblin-platform.

Fierce Wireless