Interessant:

Moblin v2.1 OS krijgt officiŽle release

nieuws 6 november 2009 om 09:04

Vandaag is het op Linux-gebaseerde Moblin v2.1 besturingssysteem officieel uitgebracht; dit OS is speciaal bedoeld voor netbooks en nettops met een Intel Atom-processor.

Moblin v2.1 is een open source besturingssysteem gebaseerd op Linux en ten opzichte van de vorige versie zijn er vele verbeteringen en toevoegingen te vinden. Dit vernieuwde OS werd eerder reeds aangekondigd op het Intel Developer Forum 2009 in San Francisco. Toen waren er in een presentatie ook nog smartphones te zien met dit besturingssysteem, maar daar wordt bij deze officiŽle release niet meer over gesproken. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het OS in de toekomst helemaal niet op smartphones zal worden toegepast. Nu ligt echter de focus op nettops en netbooks.

Moblin v2.1 OS
Moblin v2.1 OS

De belangrijkste nieuwe features betreffen een sterk verbeterde internetbrowser met plug-in support, 3G data-connecties, meer mogelijkheden om via Bluetooth met randapparatuur te communiceren, een geintegreerde applicatie-installatie manager, een verbeterde Connection Manager (nu met ondersteuning van Ethernet, WiFi, WiMAX, en 3G), verbeterde instant messaging en ook de nettop-support is een nieuw element.

Moblin 2.1 is hier te downloaden. Helaas wordt op dit moment nog niet de Nederlandse taal ondersteund.

Moblin.org