Interessant:

Nokia komt met concurrent voor iPad

nieuws 7 april 2010 om 10:09

Volgens de laatste geruchten werkt Nokia aan een nieuwe touch-tablet die de concurrentie moet aangaan met de iPad van Apple; de tablet zou al deze herfst op de markt komen.

Dat beweert althans Ashok Kumar, een analist van analysebureau Rodman Renshaw. Volgens zijn bronnen werkt Nokia samen met een aantal andere fabrikanten en producenten om al deze herfst een touch-tablet op de markt te kunnen brengen die de concurrentie moet aangaan met de Apple iPad.

Bij "andere fabrikanten en producenten" kan al snel gedacht worden aan Intel, met wie Nokia sinds juni 2009 een samenwerkingsverband heeft. De bedrijven introduceerden samen al de Nokia Booklet 3G, Nokia's eerste netbook (die nog steeds niet in Nederland is uitgekomen), en het MeeGo-besturingssysteem, een synthese van de Moblin- en Maemo-besturingssystemen. De "Nokia Booklet Touch", zoals men Nokia's nieuwe touch-tablet voorlopig noemt, draait waarschijnlijk op Windows 7. Daardoor zal ook Microsoft ongetwijfeld nauw bij de productie betrokken zijn, net als dat het geval is bij de HP Slate met Windows 7.

Voorlopig is de "Nokia Booklet Touch" echter niet meer dan een gerucht, dus het is nog afwachten of deze Nokia touch-tablet daadwerkelijk ooit verschijnt. Nokia bracht in het verleden met de Nokia N810 ook al eens een touch-tablet op de markt. Daarnaast voert het Finse bedrijf momenteel de Nokia N900, een kruising tussen een tablet en een smartphone.

Unwired View