Interessant:

MeeGo OS ook naar Nokia N900

nieuws 5 maart 2010 om 10:22

MeeGo, het nieuwe besturingssysteem dat voortvloeit uit Nokia's Maemo en Intels Moblin, komt later deze maand beschikbaar voor de Nokia N900 en voor Intel Atom-apparaten.

Dat heeft Valtteri Halla, een Nokia-werknemer en lid van de technische stuurgroep van MeeGo, bekendgemaakt op het officiŽle MeeGo-blog. MeeGo werd op het Mobile World Congress 2010 geintroduceerd. Onder deze naam bundelen Intel en Nokia hun open source Moblin- en Maemo-besturingssystemen.

MeeGo is zowel bedoeld voor gebruik op handheld computers, netbooks, tablets, mediaphones, netwerk-tv's als op auto-infotainmentsystemen. Net als Maemo, waar de Nokia N900 nu op draait, is MeeGo zeer geschikt voor multitasking.

Wanneer de eerste netbooks (bijvoorbeeld een opvolger voor de Nokia Booklet 3G) of andere Intel Atom-apparaten met het MeeGo-besturingssysteem verschijnen is nog even afwachten. De bedoeling is in elk geval dat het nieuwe besturingssysteem eind deze maand beschikbaar is. Hoe en of Maemo direct naar MeeGo is te upgraden is nog onduidelijk.

MeeGo Blog