Interessant:

Muziekindustrie zelf ook niet blij met drm-beveiliging

nieuws 15 februari 2007 om 19:49

De kritiek op het beveiligen van digitale muziek via drm wordt steeds serieuzer, tweederde van de topmedewerkers van de muziekindustrie meent namelijk dat drm schadelijk is voor muziekverkopen. Onderzoeker Jupiter Research komt tot deze conclusie na een rondgang langs verschillende bedrijven die actief zijn in de muziekindustrie.

Van de ondervraagde topmedewerkers uit de muziekindustrie vindt meer dan de helft dat drm-beveiligingen te streng zijn. 62 procent van hen denkt zelfs dat online muziekverkopen zouden stijgen, wanneer drm afgeschaft wordt.

Jupiter Research benadrukt dat de grote platenmaatschappijen minder kritisch zijn, dan de kleinere labels. Desalniettemin vindt 58 procent van de topmedewerkers van de grote spelers dat drm hun muziekverkopen schaadt. Bij de kleinere maatschappijen ligt dit percentage op 73 procent.

De platenmaatschappijen beseffen ook dat consumenten meer muziek zouden afnemen bij legale muziekdiensten, als deze nummers op meerdere mp3-spelers af te spelen zouden zijn. Jupiter Research medewerker Mark Mulligan verwacht echter niet dat platenmaatschappijen drm op korte termijn los zullen laten.

De laatste maanden staat drm steeds vaker ter discussie. In Nederland betoogde jazzmuzikant Hans Dulfer tegen drm. Ook Apple topman Steve Jobs uitte stevige kritiek op de strikte muziekbeveiligingen.

Webwereld