Interessant:

Ook Konami en Square-Enix richten zich op mobiele games

nieuws 16 mei 2015 om 10:41

Na Sega en Nintendo gaan ook de bekende Japanase gameontwikkelaars en -uitgevers Konami en Square-Enix zich in de toekomst richten op de lucratieve markt van mobiele games.

Sega, Nintendo, Konami en Square-Enix zijn uit het verleden vooral bekend als fabrikanten van consolegames.áHideki Hayakawa, de nieuwe CEO van Konami, vertelde in een interview dat "gaming nu over veel platforms is verspreid, maar dat mobiel nu het dichtst bij Konami ligt". "Mobiel is de toekomst van gaming", vervolgt hij, "wij blijven het pad van onze pay-as-you-play games, zoals Power Pro en Winning Eleven, volgen met additionele content. Onze games moeten een transitie maken van het verkopen van 'items' naar het verkopen van 'features'."á

Final Fantasy Tactics S voor smartphone
Final Fantasy Tactics S voor smartphone

Square-Enix maakte eerder bekend dat vorig jaar haar netto-inkomen met 49 procent was gestegen dankzij het aanbieden van mobiele games en dat zij zich daarom ook in de toekomst op de mobiele gamemarkt blijft richten. Sega maakte afgelopen februari bekend zich te gaan richten op digitale games in een poging de tegenvallende resultaten te keren. Nintendo kondigde afgelopen maart aan om, samen met gameontwikkelaar DeNA,áNintendo-games voor smartphones en tablets op de markt te brengen. Nintendo wil voor maart 2017 vijf succesvolle smartphone-games op de markt hebben gebracht.

Naschrift:áKonami heeft zich later verontschuldigd voor de uitspraak en gezegd dat "PC en console gaming ook nog altijd belangrijk is".

TrustedReviews