Interessant:

Nintendo-games voor smartphones en tablets

nieuws 18 maart 2015 om 09:37

Nintendo heeft met de Japanse mobiele gameontwikkelaar DeNA een deal gesloten voor de ontwikkeling van nieuwe Nintendo-games voor smartphones en tablets.

Tot op heden weigerde Nintendo nog games voor smartphones te ontwikkelen, hoewel Nintendo-topman Satoru Iwata begin vorig jaar wel reeds aangaf dat Nintendo de smartphone- en tabletmarkt niet meer kon blijven negeren. De deal met DeNA behelst dat er nieuwe games met iconische Nintendo-karakters (Zelda, Mario, Donkey Kong, Mario) voor mobiele apparaten mogen worden ontwikkeld. De samenwerking is erop gericht om "Nintendo's toegewijde videogamesystemen-businesss uit te breiden en Nintendo's bereik op de wereldwijde markt van mobiele gaming te vergroten". 

Nintendo heeft nog niet helemaal vertrouwen in DeNA, want "om de kwaliteit van de game-ervaring die consumenten verwachten van Nintendo te garanderen, worden er voor mobiele apparaten alleen nieuwe games gecreeerd in plaats van het simpelweg overzetten van bekende Wii U- en 3DS-titels naar de smartphone en tablet". 

Naast nieuwe mobiele Nintendo-games werken Nintendo en DeNA ook aan een online membership-service, die toegangelijk moet worden vanaf verschillende apparaten: naast mobiele smart devices ook vanaf de PC en Nintendo-systemen (zoals de 3DS en Wii U). Deze service staat gepland voor het najaar van 2015.

Nintendo introduceerde in Nederland recentelijk de New Nintendo 3DS (XL), een verbeterde uitvoering van de originele 3DS.

Nintendo 3DS
Nintendo 3DS

DeNA