Interessant:

Bomberman viert 30ste verjaardag met nieuwe smartphone-game

nieuws 28 oktober 2015 om 14:53

Speluitgever Konami heeft aangekondigd ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van de spelklassieker 'Bomberman' met een nieuwe Bomberman-titel voor de smartphone te komen.

Het originele Bomberman verscheen in 1983 voor de MSX en werd ontwikkeld door het Japanse Hudson Soft. In 1985 werd het spel pas echter echt populair met een versie voor de NES, Nintendo's 8-bit spelcomputer en daarom wordt de verjaardag nu pas gevierd. In 2012 werd Hudson Soft overgenomen door het Japanse Konami. Sindsdien liggen de rechten van Bomberman bij Konami, dat nu de 30ste verjaardag van het spel dit najaar viert met een nieuwe titel voor iOS en Android.

Taisen! Bomberman
Taisen! Bomberman

In Bomberman speel je in een soort klein doolhof waarin je met bommetjes muren en tegenstanders kan wegblazen. De nieuwe Bomberman smartphone-game, met de titel Taisen! Bomberman, zal multiplayer tot vier spelers ondersteunen en de focus zal liggen op competitieve gameplay. Dankzij een matchmaking-functionaliteit vind je tegenstanders van je eigen niveau. Het spel ondersteunt cross-platform multiplayer, zodat ook iOS- en Android-gebruikers tegen elkaar kunnen spelen. Daarnaast biedt het spel ook een singleplayer-modus met 100 levens, die fungeren als trainingslevels voor de multiplayer. Scores van de singleplayer-modus vind je terug op online leaderboards.

De release van Taisen! Bomberman voor iOS en Android staat gepland voor deze winter. Het is nog afwachten wanneer en of het spel ook buiten Japan verschijnt. 

Eerder dit jaar kwam naar buiten dat Konami zich vooral gaat richten op mobiele games. In 2012 vierde spelklassieker Pitfall! de 30ste verjaardag met een mobiele game, in 2014 vierde Boulder Dash op dezelfde manier de 30ste verjaardag. Super Mario vierde dit jaar eveneens zijn 30ste verjaardag, maar moest het nog doen zonder smartphone-game.

Anime News Network