Interessant:

Sega gaat zich richten op mobiel gamen

nieuws 3 februari 2015 om 10:25

In een poging de tegenvallende resultaten te keren, gaat Sega zich richten op digitale games, vooral smartphone-games en PC online gaming. Daarnaast wordt er afscheid genomen van 300 werknemers.

De 300 werknemers worden met 'vrijwillig pensioen' gestuurd. Vooral Sega Amerika wordt er door getroffen: daar verdwijnen de komende twee maanden 120 banen. Het aantal ontslagen in Europa zal beperkt blijven. Sega verwacht het huidige financiele jaar nog wel een winst te boeken, maar veel minder dan vorig jaar. Het Japanse bedrijf heeft daarom besloten te gaan herstructeren en zich te gaan richten op digitale games. Sega denkt in dit segment te kunnen groeien en meer winst te kunnen boeken.

"Vrijwillige pensioenering zal worden gevraagd in onze bedrijfssegmenten die ingekrompen of geconsolideerd worden, terwijl tegelijkertijd personeel herplaatst wordt naar Digital Games, om een nieuwe structuur te realiseren die constante winst kan genereren. Het doel van deze maatregelen is om de efficientie van de business verder te vergroten", vertelt een woordvoerder van Sega.

Bekende games van Sega die momentel voor de smartphone beschikbaar zijn, zijn onder meer Sonic the Hegdehog 4, Sonic CD, Sonic Dash, After Burner Climax en Super Monkey Ball.

Sonic CD (iPhone-versie)
Sonic CD (iPhone-versie)

EuroGamer