Interessant:

iTunes laat beveiliging varen

nieuws 7 januari 2009 om 11:12

Vanaf vandaag zijn alle nummers in de iTunes muziekwinkel ook te downloaden zonder kopieerbeveiliging. Alle nummers komen zonder de beveiliging en met betere kwaliteit beschikbaar in iTunes Plus.

De vier grote muziekmaatschappijen, Universal Music Group, Sony BMG, Warner Music Group en EMI, en duizenden onafhankelijke muzieklabels hielden jarenlang vast aan kopieerbeveiliging (DRM) bij online downloaden. Met de stap van iTunes lijkt het einde voor DRM nabij.

In 2007 liet EMI als eerste al de kopieerbeveiliging varen. Een DRM-vrije iTunes is al lang een wens van Apple-topman Steve Jobs. Onlangs onthulde Sony Ericsson ook al een zo goed als DRM-vrije muziekwinkel in Nederland.

Naast beveiligingsvrije muziek is het vanaf nu ook mogelijk om de muziek uit iTunes rechtstreeks naar een iPhone 3G te downloaden. De prijs per nummer blijft hetzelfde. Daarnaast introduceert Apple een nieuwe prijsklasse voor losse nummers van € 0,69. De muziek is daardoor vanaf nu verkrijgbaar in drie prijsklassen, te weten € 0,69, € 0,99 en € 1,29. De meeste albums zullen € 9,99 blijven kosten.

"We vinden het geweldig dat we onze iTunes-klanten rechtenvrije iTunes Plus-nummers met een hogere geluidskwaliteit kunnen bieden, en dat onze iPhone 3G-klanten nu op elk gewenst moment muziek van iTunes kunnen downloaden via hun 3G-netwerk, waarbij dezelfde prijzen gelden als wanneer ze de muziek naar hun computer of via Wi-Fi downloaden", aldus Steve Jobs.

portablegear.nl