Interessant:

Sony Ericsson PlayNow arena gaat live in Nederland

nieuws 11 december 2008 om 08:15

PlayNow arena, de multimedia-winkel van Sony Ericsson, opende gisteren haar deuren voor consumenten in Nederland; bijzonder is dat het een van de eerste legale muziekservices is die DRM-vrije muziek aanbiedt.

PlayNow arena, waarvan de release in Nederland al eerder uitlekte, biedt een totaalpakket aan mobiel entertainment: van muziek-tracks, complete albums, mobiele games, thema's en wallpapers, traditionele en speciaal ontworpen ringtones en muziektones, tot een enorme hoeveelheid gratis content. PlayNow arena is de eerste legale mobiele muziekservice die DRM-vrije muziek aanbiedt van alle grote en onafhankelijke labels waaronder Sony Music, Warner Music Group, Universal Music en EMI Music. Er is keuze uit meer dan vijf miljoen nummers die je voor 99 cent per nummer (via de computer) kunt downloaden.

Om optimaal gebruikt te maken van de muziekdownloadservice, moet je je eerst registreren bij PlayNow arena. Vervolgens kun je zowel via je computer als via je mobiele telefoon muziek aankopen. Als je ontspannen achter je pc zit, bestel je de nummers die jij wilt horen online en betaal je met je credit card. Je ontvangt dan een DRM-vrije mp3 op je computer čn een eAAC+ bestand op je telefoon. Als geregistreerde gebruiker hoef je dus nooit meer muziek over te zetten van je computer naar je telefoon.

Doordat de mp3 tracks voor de computer DRM-vrij (Digital Right Management) zijn, kunnen deze bestanden ook worden gebruikt op andere muziekspelers in huis, in de auto of onderweg. Het is nog onbekend wanneer Sony Ericsson PlayNow Plus - de concurrent van Nokia's 'Comes With Music' - in Nederland introduceert.

portablegear.nl