Interessant:

Pentax showt E70 en P70 camera's in Las Vegas

nieuws 7 januari 2009 om 10:59

Pentax introduceert tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas twee nieuwe digitale compactcamera's; de Pentax Optio E70 en de Pentax Optio P70. De E70 heeft een resolutie van 10 megapixels en de P70 zelfs 12 megapixels.

Bij de Pentax Optio E70 is alles erop gericht om het de fotograaf van dienst zo makkelijk mogelijk te maken. Dit uit zich in grote bedieningsknoppen, grote letters en iconen op het LCD-scherm Dankzij de Auto Picture modus bijvoorbeeld, waarin de camera de meest geschikte scenemodus kiest, schiet je zonder problemen mooie plaatjes.

Handig zijn de snelle gezichtsherkenning die tot 32 gezichten kan detecteren, de glimlachdetectie, en de waarschuwing bij portretten met gesloten ogen. De E70 maakt foto's met een maximale resolutie van 10 megapixels en biedt een drievoudige optische zoom.

Pentax Optio E70

De Pentax Optio P70 biedt veel features in een aantrekkelijk jasje. Met een resolutie van 12 megapixel en een drievoudige optische zoom en groothoeklens neem je bijzonder scherpe foto's; zelfs van veraf. De P70 is op sommige plekken nog geen 16 millimeter dik. Pentax heeft een polyvalente groothoekzoom ingebouwd met een bereik van 27,5 tot 110mm, wat handig van pas komt bij het kaderen van  groepen of gebouwen, en tegelijk toelaat om onderwerpen op afstand mooi dichterbij te halen.

Opvallend is de 'Vertical Snap'-modus, die het maken van verticale opnamen sterk vereenvoudigt. Alle iconen op de monitor worden automatisch gedraaid voor aflezing in verticale positie. Met één druk op de OK-knop achteraan kan je het toestel aan- en uitschakelen, en via het navigatiepad kan je in- en uitzoomen. De P70 komt beschikbaar in vijf trendy kleuren: wit, zilver, zwart, rood en nachtblauw.

Pentax Optio P70

Beide toestellen gaan in februari in de verkoop. De Pentax Optio E70 heeft een adviesprijs van 99 euro. De geavanceerdere P70 gaat voor 179 euro over de toonbank.

portablegear.nl