Interessant:

Sony Ericsson sluit zich aan bij Open Handset Alliance

nieuws 10 december 2008 om 09:54

Sony Ericsson heeft aangekondigd zich aan te sluiten bij de Open Handset Alliance; dit betekent dat Sony Ericsson wellicht binnenkort met een Android-telefoon komt.

Harold de Kort, Communicatiemanager bij Sony Ericsson Benelux: "Sony Ericsson is verheugd dat ze zich heeft aangesloten bij de Open Handset Alliance. We laten hiermee zien dat we een telefoon willen ontwikkelen op basis van het Android platform. Sony Ericsson neemt enorm veel ervaring mee naar de Alliantie. We zijn expert in het maken van klantgerichte multimediatelefoons met steeds vernieuwende gebruikservaringen. Daarnaast kunnen we voortborduren op de successen van de Walkman en Cybershot submerken. Sony Ericsson is een fervent voorstander van open besturingssystemen en we zijn van mening dat de Open Handset Alliance een geweldige kans biedt om een nieuwe en unieke gebruikservaring te realiseren zoals alleen Sony Ericsson dat kan."

Het lidmaatschap van de Open Handset Alliance - een alliantie met als doel het beperken van kosten voor het ontwikkelen en distribueren van mobiele apparaten en diensten - is een verdere aanvulling op de reeds bestaande Open OS- strategie die is gebaseerd op de platformen van Symbian en Windows Mobile. Het lidmaatschap doet vermoeden dat Sony Ericsson op termijn met een Android-telefoon zal komen, mogelijk de Xperia X2. Ook 13 andere bedrijven, waaronder ASUSTek Computer, Garmin International, Toshiba en Vodafone, zijn overigens nieuwe leden geworden van de alliantie. Bedrijven als T-Mobile, HTC en Motorola waren reeds lid.

De eerste Android-telefoon is de T-Mobile HTC G1, die eind september geintroduceerd werd. Dit toestel is vanaf begin 2009 in Nederland verkrijgbaar.

portablegear.nl