Interessant:

Sony Ericsson Satio in detail

nieuws 22 oktober 2009 om 11:00

De Sony Ericsson Satio is het nieuwste topmodel van Sony Ericsson; PortableGear zet alle bijzonderheden van deze 12 megapixel touchscreen-telefoon op een rij.

Magic Touch
De Sony Ericsson Satio (voorheen Idou) beschikt over een groot en helder 3,5-inch touchscreen-display waarmee al je favoriete entertainment slechts een "touch away" is. Via het full-touch display kan je bijvoorbeeld direct toegang krijgen tot TV-series, mobiele video's, podcasts, muziek en andere entertainment. Als je van alle mogelijkheden gebruik wil maken, moet je uiteraard wel een mobiel internet abonnement hebben. Ook aan het downloaden van entertainment in Sony Ericsson's PlayNow Arena is een prijs verbonden.

12 megapixel camera
Bijzonder aan de Satio is vooral de zeer krachtige 12,1 megapixel camera. Dit zijn meer megapixels dan waarover menig compactcamera beschikt. Daarnaast zijn er veel uitgebreide camerafunctionaliteiten die je helpen je om fraaie foto's en portretten te nemen. Dankzij de Xenon-flitser maak je ook in donkere situaties nog heldere afbeeldingen. Autofocus en beeldstabilisatie helpen bewogen foto's voorkomen. Rode-ogen-reductie, gezichtsherkenning en smile-detectie zorgen ervoor dat je vrienden en familie fraai op de foto komen. Uiteraard kan je met de Satio ook video opnemen; voor donkere omstandigheden is er een speciaal videolicht beschikbaar. Foto's zijn te geotaggen, zodat je altijd weet waar je ze hebt genomen. Leuk is verder de "BestPīc"-modus waarmee je 9 foto's in 1 seconde neemt; vervolgens kan je de beste uitkiezen. Handig is eveneens de mogelijkheid om afbeeldingen direct te uploaden naar je website of blog.

Entertainment
De Satio biedt volop entertainment, die deels te downloaden is uit de PlayNow Arena/Entertainment Unlimited Store. Denk hierbij aan verschillende media als films, tv-series, podcasts en 3D games. Tevens kan je naar FM-radio luisteren. Een YouTube-applicatie wordt standaard meegeleverd.

Sony Ericsson Satio

Muziek
Via de mediaspeler luister je op de Satio onderweg altijd lekker naar je favoriete muziek. Net als op een iPod kan je door albumcovers bladeren om nummers te selecteren. Dankzij de ondersteuning van Bluetooth stereo (A2DP) is het tevens mogelijk om met een headset draadloos je muziek te beluisteren. Een andere handige optie is TrackID. Hiermee kan je enkele seconden van een nummer opnemen. Met deze informatie kan de Satio vervolgens het nummer, de artiest en het album aan je laten weten. Handig als je bijvoorbeeld een onbekend leuk nummer in de kroeg hoort!

Communicatie en connectiviteit
De Satio beschikt over een speakerphone-functie, dus handsfree bellen is geen probleem. Daarnaast behoort ook videobellen tot de mogelijkheden. Via aGPS en Google Maps is het mogelijk om te navigeren. Bluetooth, WiFi en HSDPA zijn eveneens standaard. De Satio is eenvoudig via USB op je PC aan te sluiten en met je computer te synchroniseren. Redelijk bijzonder is dat de Satio ook als modem voor je computer te gebruiken is.

Internet en messaging
De Satio komt met een webbrowser waarmee je lekker over internet kan surfen. Webfeeds zijn bovendien automatisch naar je telefoon te versturen. Dankzij de auto-rotate functie kantelt het scherm automatisch mee als je de telefoon kantelt. E-mailen, sms'en en mms'en is natuurlijk ook allemaal mogelijk. Synchroniseren met Microsoft Exchange ActiveSync is eveneens geen probleem. Het geheugen is uit te breiden via een microSD-kaarslot (tot maximaal 16GB); een 8GB geheugenkaart wordt meegeleverd.

Overig
De Satio draait op het Symbian S60-besturingssysteem en ondersteunt handschriftherkenning. Verder kan je rekenen op standaardfuncties als een alarmklok, document readers en document editors. De Sony Ericsson Satio (Idou) is reeds verkrijgbaar in Nederland en heeft een adviesprijs van 639 euro (zonder abonnement). Het toestel is beschikbaar in het zwart, zilver of bordeaux-rood.

portablegear.nl