Interessant:

Rechter woedend om mobieltje

nieuws 30 november 2007 om 10:00

Een Amerikaanse rechter in Niagara Falls is ontslagen, omdat hij tijdens een rechtszaak zo woedend was na het afgaan van een mobieltje dat hij 46 man liet opsluiten.

De rechter Robert M. Restaino behandelde in 2005 zaken over huiselijk geweld, tot er opeens een mobiele telefoon in de rechtszaal afging. De rechter eiste het toestel van de storende beller te krijgen, en als dat niet zou gebeuren zouden alle aanwezigen "de gevangenis ingaan".

Er meldde zich echter geen mobiele zondaar. Daarop liet Restaino alle 46 aanwezige verdachten in de lopende zaken in hechtenis nemen en naar het gevang vervoeren. Toen echter de lokale pers hoogte kreeg van de zaak en vragen ging stellen, liet Restaino dezelfde middag iedereen weer vrij.

Restaino was al sinds 1996 rechter en had nooit eerder problemen. Hij verklaarde stress te hebben wegens privéproblemen. Hij gaat echter wel tegen zijn ontslag in beroep. Eerder dit jaar legde een andere Amerikaanse rechter ook al boetes omdat er mobieltjes in zijn rechtszaal afgingen.

NRC.nl