Interessant:

Mobiel bellen en chatten via internet

nieuws 30 november 2007 om 16:30

'fring' is het nieuwe alternatief voor de kostbare belminuten die iedereen op dit moment voor mobiel bellen en sms'en betaalt. Vanaf nu kan iedereen het fring-programma gratis downloaden en met zijn eigen toestel mobiel bellen en chatten via internet.

'fring' is het nieuwe alternatief voor de kostbare belminuten die iedereen op dit moment voor mobiel bellen en sms'en betaalt. Vanaf nu kan iedereen het fring-programma gratis downloaden en met zijn eigen toestel mobiel bellen en chatten via internet. Het fringen is gratis. Gebruikers van fring – 'fringers' – betalen alleen de kosten voor een dataverbinding.

Het fringprogramma werkt onafhankelijk van de mobiele providers en is op de meest gangbare mobieltjes te installeren. Bovendien zijn fringers permanent online. Hiermee voegt fring een aantal nieuwe dimensies toe aan de vrijheid van communiceren met de mobiele telefoon. De combinatie van mobiele telefoon en internetverbinding is bijvoorbeeld optimaal.

Het fring-programma is te downloaden op www.fring.com. fring werkt op bijna alle mobiele telefoons van de grote fabrikanten. Na het openen van het programma registreert de fringer zich als gebruiker. Daarna kan hij het programma laten zoeken naar medefringers in het eigen adresboek en MSN-, Skype- en GoogleTalk-contactpersonen toevoegen. Het toevoegen van vrienden gaat via sms of via registratie op de fring-website. Van fring-vrienden is meteen te zien of ze online zijn. Een gesprek of chatsessie is dan met één druk op de knop op te zetten.

fringers betalen naast de kosten voor hun (data-)abonnement geen geld voor belminuten. Bovendien kunnen ze ook bellen via WiFi-netwerken: thuis, op kantoor of via een van de vele hotspots in cafés, hotels en andere openbare gelegenheden. Gesprekken en chatsessies via WiFi zijn – afgezien van de abonnementskosten – gratis. fringen kan daarom het einde betekenen van de hoge mobiele telefoonrekeningen. Een fringer is daarnaast permanent online. Hierdoor kan hij of zij steeds de beste netwerkaanbieder kiezen op basis van onder andere de ontvangstkwaliteit en de beschikbaarheid van de persoon die men belt.