Interessant:

Sony Ericsson is schone producent

nieuws 30 november 2007 om 09:30

Sony Ericsson is de schoonste producent van elektronica. Dat zegt onderzoek van Greenpeace. Nintendo staat onderaan de lijst.

Regelmatig stelt Greenpeace de Guide to Greener Electronics op, waarbij producenten van elektronica langs de milieulat worden gelegd. Greenpeace let vooral op het gebruik van schadelijke chemicaliën en de mate waarin de producent zich inzet voor recyclen.

In de vorige lijst werd enkel nog onderzoek gedaan naar mobiele telefoons en pc's. In deze zesde editie van de gids zijn ook producenten van gameconsoles en televisies bekeken. Nintendo kon hierdoor de laagste score ooit behalen.

Van de fabrikanten van mobieltjes eindigde dit keer Sony Ericsson bovenaan de lijst. Tweede werd Samsung en derde Sony. Nokia en Motorola werden strafpunten toegekend, omdat zij zich in de praktijk niet aan hun theorie over recycling hielden. Daardoor eindigde Nokia dit keer als negende en Motorala als veertiende. Eerder dit jaar stond Nokia in dit Greenpeace-onderzoek nog op de eerste plaats.

Greenpeace