Interessant:

Rechter beboet zichzelf om ringtone

nieuws 16 april 2013 om 11:17

In de Verenigde Staten heeft een rechter zichzelf beboet toen zijn mobiele telefoon in de rechtszaal afging. De man gaf zichzelf een boete van 25 dollar (ongeveer 20 euro).

Het is niet de eerste keer dat een rinkelend mobieltje een rechtszaak verstoorde, maar het was wel de eerste keer dat het een mobieltje van de rechter zelf was. De boete van 25 dollar die de man zichzelf gaf, is echter erg laag in vergelijking met straffen die eerder werden uitgedeeld aan mensen die met hun mobieltje een rechtszaak verstoorde.

In 2003 werd een politieagent in India, van wie de telefoon tijdens een rechtszaak afging, veroordeeld tot drie dagen gevangenisstraf en een boete van dertig euro. In 2005 moest een Mexicaanse man in Verenigde Staten één nacht in de cel doorbrengen omdat de rechter zijn ringtone tijdens een rechtszaak niet kon waarderen.

In 2005 was een Amerikaanse rechter zo woedend om een ringtone tijdens zijn rechtszaak dat hij 46 man liet opsluiten, omdat niemand schuld wilde bekenen; deze rechter werd later ontslagen. In 2007 kwamen vijf Amerikanen goed weg met een boete van drie euro voor het aanhebben van hun mobieltje tijdens de rechtspraak. In hetzelfde jaar kwam ook een Australiër goed weg toen zijn organistische ringtone een rechtszaak verstoorde. Tot slot kregen juryleden in Amerikanen in 2010 een GSM-verbod, omdat de rechters genoeg hadden van juryleden die de hele tijd op hun mobieltjes zitten te sms'en, bloggen en twitteren.

Cellular-news