Interessant:

Olympus Stylus 1s aangekondigd in Japan

nieuws 4 november 2014 om 10:35

Olympus heeft in thuismarkt Japan de Olympus Stylus 1s aangekondigd. Deze vernieuwde uitvoering van de populaire Sytlus 1-compactcamera biedt voornamelijk software-verbeteringen.

De hardware van de Olympus Stylus 1s is vrijwel ongewijzigd ten opzichte van de originele Olympus Stylus 1. Wat betreft software beschikt het nieuwe model over een stapgewijze zoom met 9 stappen en een indicatie van de equivalente focale lengte van de lens. Daarnaast is er een nieuwe 'small target'-autofocusmodus en een nieuwe intervalmodus. Tevens is er nieuwe focus peaking-modus, die je helpt bij handmatige focus. Tot slot heeft de Stylus 1s een betere batterij ten opzichte van het origineel (waarmee je bij een volledig opgeladen accu nu 450 in plaats van 410 opnames kan maken).

De Stylus 1s is verder identiek aan de Stylus 1. Zo kan je nog altijd rekenen op eená10,7-voudige zoom,áeen elektronische zoeker met 1,44 miljoen pixels,áeen 3-inch kantelbaar touchscreen, een RAW-opnamemodus, een Full HD-videorecorder en WiFi-support.

DeáOlympus Stylus 1s verschijnt deze maand in Japan. Het is nog onbekend of dit model naar Europa komt.

Naschrift: de Olympus Stylus 1sáis in april 2015 ook officieel aangekondigd in Nederland.

Olympus Stylus 1
Olympus Stylus 1

DP Review