Interessant:

Grieken zijn onhandigste smartphonegebruikers

nieuws 3 november 2014 om 11:57

Uit onderzoek blijkt dat de Grieken de onhandigste smartphonegebruikers van Europa zijn. Zij worden daarin gevolgd door de Italianen en Spanjaarden. De handigste smartphonegebruikers komen uit BelgiŽ en Polen.

Uit onderzoek van verzekeraar SquareTrade onder 13.000 Europese smartphonegebruikers†blijkt dat meer dan ťťn op de vier Nederlanders elke smartphone die men twee jaar gebruikt, ten minste ťťn keer opnieuw flink beschadigd. Nederland staat daarmee op plaats 11 meest onhandigste smartphonegebruikers in Europa.

Er zijn Europese landen waar meer smartphone-beschadigingen voorkomen dan in Nederland. De top 3 wordt aangevoerd door de Zuid-Europeanen: Griekenland (40 procent), ItaliŽ (39,8 procent) en Spanje (38,9 procent). De meest handige Europeanen vinden we dichterbij huis: de Belgen en de Polen zijn namelijk het voorzichtigst met hun smartphone (24,9 procent en 24,3 procent). In Duitsland is het aantal ongelukken vergelijkbaar met Nederland (28,9 procent).

Kevin Gillian, SquareTrade-manager Europa, zegt: "Ook al verschillen de cijfers per land, het is duidelijk dat er in elk land veel smartphone-ongelukken plaatsvinden. We willen altijd bereikbaar zijn, op welk moment dan ook. Maar soms is het beter om even je telefoon weg te leggen en meer op je omgeving te letten. Wanneer je fietst, bijvoorbeeld. Nu lijkt het erop dat hoe slimmer de telefoon is, hoe onhandiger de gebruiker wordt."

Infographic: onhandigste smartphonegebruikers in Europa
Infographic: onhandigste smartphonegebruikers in Europa

SquareTrade