Interessant:

Olympus presenteert Stylus 1s en Stylus TOUGH TG-4

nieuws 13 april 2015 om 10:22

Olympus breidt haar camera-assortiment uit met de Olympus Stylus 1s (een geavanceerde compactcamera voor professionele fotografen) en de Olympus Stylus TOUGH TG-4 (een nieuwe robuuste outdoor-camera).

De Olympus Stylus 1s (beschikbaar vanaf de zomer voor een adviesprijs van 499 euro) is een compacte camera met veel van de mogelijkheden van geavanceerde instap DSLR-camera's. De camera is te bedienen via onder meer het verstelbare 3-inch touchscreen en met de Hybrid Control Ring (om snel een instelling te wijzigen zonder je ogen van het onderwerp te hoeven halen). Daarnaast biedt de camera verschillende fysieke toetsen en draaiwieltjes.á

Deze opvolger van de voorgaande Olympus Stylus 1 biedt verder vernieuwde design-texturen, volledige controle voor pro-style fotograferen en een grote electronische zoeker met 1,44 miljoen pixels en oogsensor. Verder krijg je de beschikking over een 12-megapixel sensor, een 10,7 x optische zoom met een bereik van 28-300 mm (35mm equivalent) en een constante lichtsterkte van f/2.8. De Step Zoom-functie zorgt voor het moeiteloos schakelen naar verschillende 35mm equivalent brandpuntsafstanden. Andere nieuwe mogelijkheden zijn de connectie met een smartphone (via Olympus Image Share), intervalopnames, time lapse films en focus peaking. Tot slot biedt de Stylus 1s een Full HD-videorecorder, een RAW-opnamemodus en WiFi-ondersteuning. Middels de OI.Share-app is de camera aan een smartphone te koppelen, zodat je foto's direct kan delen of je telefoon als live viewfinder kan gebruiken.

Olympus Stylus 1s
Olympus Stylus 1s

De Olympus Stylus TOUGH TG-4á(beschikbaar vanaf mei in het zwart of rood voor een adviesprijs van 409 euro)áis een robuuste compactcamera met eená25-100mm 4x optische zoomlens voor groothoekopnamen en goede beeldkwaliteit met hoge ISO-waarden bij weinig licht. Dit model volgt deáOlympus TOUGH TG-3áop,áis voorzien van een IPX8-certificaat enáis shockproof voor vallen tot hoogten van 2,1 meter, crushproof tot 100 kilogram, vorstbestendig tot -10C en waterdicht tot een diepte van 15 meter.á

Twee nieuwe kenmerken van de TG-4 zijn Underwater HDR en AF Area. Underwater HDR zorgt voor goede beelden bij sterk licht en donkere schaduwen onder water. AF Area geeft je meer vrijheid bij het scherpstellen. Binnen het kader kun je eenvoudig met de bedieningstoetsen aangeven waar er gefocust moet worden. Ook handig is de ingebouwde WiFi-functionaliteit en de Olympus Image Share-app, waarmee het eenvoudig is je foto's en Full HD films rechtstreeks op social media te delen. Tot slot biedt de TOUGH TG-4 een RAW-opnamemodus, uitgebreide macro-modi en GPS-support.

Olympus Stylus TOUGH TG-4
Olympus Stylus TOUGH TG-4

portablegear.nl