Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie13,0 megapixel
Zoom11x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus Stylus 1 1 Foto Olympus Stylus 1 2 Foto Olympus Stylus 1 3 Foto Olympus Stylus 1 4 Foto Olympus Stylus 1 5 Foto Olympus Stylus 1 6

Inleiding

De Olympus Stylus 1 is een krachtige superzoom-camera met een i.ZUIKO DIGTAL-lens (28-300 mm, 10,7-voudige zoom) met een constant diafragma voor zowel brede perspectieven als tele-opnamen. De grote 1/1.7-inch BSI CMOS-sensor en de TruePic VI-beeldprocessor (die ook zijn gebruikt in de geavanceerde OM-D E-M5ásysteemcamera) bieden een uitstekende beeldkwaliteit. Deálens is voorzien van een krachtig ingebouwdábeeldstabilisatiemechanisme dat een uitstekende compensatie biedtávoor camerabewegingen en beeldvervormingen. Voor een nauwkeurige en professionele kaderbepaling is dit model - evenals de OM-D E-M5 - uitgerust met een elektronische zoeker met 1,44 miljoen pixels. Doordatáde zoeker van de Stylus 1 weet wanneer je door de zoeker kijkt, wordt meteen het Live View-beeld op het LCD-scherm uitgeschakeld. De camera heeft een 3-inch kantelbaar touchscreen en biedt een RAW-opnamemodus en een Full HD-videorecorder. Via de ingebouwde WiFi-mogelijkheden kunnen foto's makkelijk draadloos worden gedeeld. Daarnaast zijn via WiFi instellingen als bijvoorbeeld diafragma en sluitertijd gemakkelijk op afstand via de smartphone aan te passen.áTot slot biedt de Olympus Stylus 1 een handige combinatie van opties enáinstellingen en high-tech hulpmiddelen zoals de Fast AF en Touch AF.áAan de naar eigen inzicht aan te passen hybride controlering en aanáde draaiknop op de bovenzijde van de camera kan je zelf de functiesátoewijzen die je het meest gebruikt (zoals diafragma, sluitertijd,ábelichting en programmawisseling). Dit model is opgevolgd door de Olympus Stylus 1s.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De Stylus 1 is uitgerust met een 13,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 28 - 300 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 10,7-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Olympus Stylus 1

Van de Olympus Stylus 1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus Stylus 1 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,1. Lees in het Olympus Stylus 1 testoverzicht de testen

Specificaties Olympus Stylus 1

Algemeen
ProductOlympus Stylus 1
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht402 gram
Afmetingen116,0 x 67,0 x 57,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie13,0 megapixel
Zoomrange28 - 300 mm
Zoom11x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0