Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,0 megapixel
Zoom11x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus Stylus 1s 1 Foto Olympus Stylus 1s 2 Foto Olympus Stylus 1s 3 Foto Olympus Stylus 1s 4

Inleiding

De Olympus Stylus 1s is een compactcamera met veel van de mogelijkheden van geavanceerde instap-DSLR-camera's. Deze opvolger van de voorgaande Olympus Stylus 1 biedt vernieuwde design-texturen, volledige controle voor pro-style fotograferen en een grote electronische zoeker met 1,44 miljoen pixels en oogsensor. Verder krijg je de beschikking over een 12-megapixel sensor, een 10,7 x optische zoom met een bereik van 28-300 mm (35mm equivalent) en een constante lichtsterkte van f/2.8. De Step Zoom-functie zorgt voor het moeiteloos schakelen naar verschillende 35mm equivalent brandpuntsafstanden. Andere nieuwe mogelijkheden zijn de connectie met een smartphone (via Olympus Image Share), intervalopnames, time lapse films en focus peaking. De Olympus Stylus 1s bedien je onder meer via het verstelbare 3-inch touchscreen en met de Hybrid Control Ring (om snel een instelling te wijzigen zonder je ogen van het onderwerp te hoeven halen). Daarnaast biedt camera verschillende fysieke toetsen en draaiwieltjes. Tot slot biedt de Stylus 1s een Full HD-videorecorder, een RAW-opnamemodus en WiFi-ondersteuning. Middels de OI.Share-app is de camera aan een smartphone te koppelen, zodat je foto's direct kan delen of je telefoon als live viewfinder kan gebruiken.

Geheugen en connectivity

De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Resolutie en lens

De Stylus 1s is uitgerust met een 12,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 28 - 300 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 10,7-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Olympus Stylus 1s

Van de Olympus Stylus 1s staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Olympus Stylus 1s beschikbaar.

Specificaties Olympus Stylus 1s

Algemeen
ProductOlympus Stylus 1s
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht402 gram
Afmetingen116,0 x 87,0 x 57,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,0 megapixel
Zoomrange28 - 300 mm
Zoom11x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB