Interessant:

Google ChromeBook en Chrome Web Store op komst

nieuws 6 december 2010 om 11:09

Google geeft morgenavond in de Verenigde Staten een persconferentie over Chrome; mogelijk wordt er een Google ChromeBook en een Chrome Web Store aangekondigd.

Geruchten over een Google Chrome OS netbook doen al lange tijd de ronde, maar nu lijkt het er echt van te gaan komen. In een uitgelekt rapport werden eerder twee Google netbooks genoemd onder de codenamen 'Mario' en 'Andretti' (naar de beroemde racecoureur uit de jaren '80). Het Chrome OS, dat gebaseerd is op de Chrome-browser, is speciaal ontwikkeld voor gebruik op systemen met bescheiden specificaties, zoals netbooks. Tot nu toe is het echter door geen een fabrikant officieel gebruikt.

Het Chrome OS krijgt zo goed als zeker een eigen Chrome Web Store, waarin je applicaties voor het systeem kan downloaden (vergelijkbaar met de Apple App Store). Het is afwachten wat Google daar precies over zal melden en of het ook buiten de Verenigde Staten beschikbaar komt.

Momenteel zijn er ook enkele netbooks, zoals de Toshiba AC100, die draaien op Android, Google's andere mobiele besturingssysteem. Waar Android op smartphones echter een groot succes is, blijkt Android voor netbooks niet erg geschikt. Google wil zich daarom voor netbooks meer richten op Chrome. Naast een aankondiging van een ChromeBook kondigt Google binnenkort waarschijnlijk ook een opvolger van de Google Nexus One Android-smartphone aan. Mogelijk wordt dit de Google Samsung Nexus S.

Naschrift: het Chrome OS, de Chrome Web Store en de Google Cr-48 Chrome notebook zijn inderdaad 7 december 2010 officieel geintroduceerd.

WebWereld