Interessant:

Google Cr-48 Chrome notebook onthuld

nieuws 8 december 2010 om 09:39

Tegelijkertijd met de officiele introductie van Chrome OS heeft Google de Google Cr-48 Chrome notebook onthuld, een publiek beta-model waarop Chrome OS is te testen.

De Google Cr-48 Chrome notebook is alleen verkrijgbaar via Google's Chrome OS Pilot Program, waarvoor je je moet inschrijven. Je moet er snel bij zijn, want er is slechts een beperkt aantal exemplaren (60.000, exclusief voor de VS) beschikbaar. Een commerciele versie van Chrome OS voor iedereen verschijnt midden 2011 op laptops van Samsung en Acer. Het is duidelijk dat de Cr-48 een testmodel is: op de notebook zitten geen logo's (ook niet van Google), de weinig sexy naam verwijst naar het chromen materiaal waarvan de Cr-48 is gemaakt en hij is alleen beschikbaar in het zwart.

Google Cr-48 Chrome notebook
Google Cr-48 Chrome notebook

De Google Cr-48 Chrome notebook draait uiteraard op het Chrome OS, waarvoor je voorlopig alleen in de Verenigde Staten via de Chrome Web Store applicaties kan downloaden. De Cr-48 heeft verder een 12,1-inch display en is voorzien van WiFi, een ingebouwde webcam, één USB-poort en een groot touchpad. Het model weegt slechts 1,7 kg en de duur van de opstarttijd en het wakker worden uit de slaapstand bedraagt slechts 10 seconden. De accuduur zou rond de acht uur bedragen. De Cr-48 beschikt niet over een cd-drive en functietoetsen en de Caps Lock-toets is vervangen door een 'search'-toets.

Google Cr-48 Chrome notebook
Google Cr-48 Chrome notebook

Cr-48 Chrome Notebook Pilot Program