Interessant:

Nintendo 3DS: DS met 3D-display

nieuws 23 maart 2010 om 09:38

Nintendo heeft in Japan een persbericht uitgegeven waarin een nieuwe Nintendo DS wordt aangekondigd; deze Nintendo 3DS beschikt over een 3D-display waarvoor geen speciaal brilletje benodigd is.

Heel veel is er over de Nintendo 3DS verder nog niet bekend. Wat al wel bekend is gemaakt is dat het nieuwe model beschikt over backward-compabiliteit, dat wil zeggen dat je er nog gewoon je oude Nintendo DS-spelletjes in kan gebruiken. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat de 3DS een nieuw formaat cartridges zal ondersteunen.

"Nintendo 3DS" is overigens nog niet de definitieve naam van het nieuwe DS-model; mogelijk krijgt Nintendo's nieuwe handheld nog een andere productnaam. Bijzonder aan de nieuwe DS is dus voornamelijk het 3D-display dat 3D-beelden weergeeft zonder dat je daar een speciaal brilletje voor nodig hebt.

De Nintendo 3DS moet in 2011 uitkomen. Meer details worden bekend gemaakt op de E3-beurs in Los Angeles aankomende juni. De huidige Nintendo DS-serie bestaat uit de Nintendo DS Lite, de Nintendo DSi en de Nintendo DSi XL.

Naschrift: de Nintendo 3DS werd in juni 2010 officieel geintroduceerd op de E3-beurs in Las Vegas.

Nintendo