Interessant:

McDonald's medewekers in Japan krijgen cursus op Nintendo DS

nieuws 2 april 2010 om 08:35

Nieuwe part-time medewerkers bij de McDonald's in Japan krijgen voordat ze aan de slag gaan een cursus op de Nintendo DS; McDonald's heeft hiervoor speciale software ontwikkeld.

Dat meldt de Japanse krant Nikkei. In de cursus krijgen de nieuwe werknemers training over de werkzaamheden bij McDonald's. Hierbij moet gedacht worden aan het "frituren van patat en omgaan met klanten".

De Nintendo DS is enorm populair in Japan. McDonald's denkt daarom dat de training via Nintendo's handheld effectiever en gestroomlijnder kan verlopen dan de traditionele training en de inwerktijd kan halveren. Wij vragen ons wel af hoe nieuwe medewerkers nu aan praktijkervaring komen.

Elke Japans McDonald's restaurant krijgt twee Nintendo DS-modellen met de trainingssoftware. Deze investering kost McDonald's 200 miljoen yen (zo'n 1,5 miljoen euro).

McDonald's heeft in het verleden ook wel eens ringtones verkocht. De Nintendo DS-serie werd onlangs uitgebreid met de Nintendo DSi XL. Voor volgend jaar is er wederom een nieuw model DS aangekondigd: de Nintendo 3DS met 3D-display.

IGN