Interessant:

Nintendo 3DS heeft 3D-camera en 3D-display

nieuws 16 juni 2010 om 09:37

Nintendo heeft op de E3-beurs in Las Vegas officieel de Nintendo 3DS geintroduceerd; de 3DS, met een 3D-display en 3D-camera, was al afgelopen maart aangekondigd.

De in maart aangekondigde Nintendo 3DS gaat dus daadwerkelijk deze naam dragen. De nieuwe DS lijkt qua design nog altijd erg op de voorgaande Nintendo DSi. Nieuw is natuurlijk het 3D-display waarvoor geen speciaal brilletje is benodigd. De sterkte van het 3D-effect kan met een aparte slider worden aangepast of uitgeschakeld. Boven de traditionele d-pad is er nu een soort ronde d-pad (een "slide pad") te vinden. Bijzonder is dat de 3DS twee VGA-camera's aan boord heeft waarmee het in principe mogelijk is om 3D-foto's te maken.

De Nintendo 3DS is aan de voorzijde verder voorzien van een camera, een microfoon en twee luidsprekers. Nieuw zijn verder een gyroscoop en een motionsensor, waarmee in de toekomst ook bewegingsgestuurde games mogelijk zijn. De stylus heeft ook een redesign ondergaan: het is nu een uitschuifbare stylus (vergelijkbaar met een telescoop). Uiteraard ondersteunt de 3DS net als eerdere DS-modellen ook nog altijd WiFi. De Nintendo 3DS is 'backwards compatible', wat betekent dat je ook nog altijd je oude DS-games op de handheld kan spelen. Daarnaast is er een SD-geheugenkaartslot aanwezig.

Nintendo 3DS
Nintendo 3DS

Nintendo 3DS
Nintendo 3DS

Nintendo 3DS
Nintendo 3DS

De eerste game die voor de Nintendo 3DS zal verschijnen is Kid Icarus Uprising, die de originele Kid Icarus uit 1986 voor de NES opvolgt. Andere belangrijke aankondigde titels voor de 3DS betreffen Mario Kart, nintendogs + cats, Paper Mario, The Sims 3, Ridge Racer en Metal Gear Solid Snake Eater 3D.

De prijs en de beschikbaarheid in Nederland en Belgie van de Nintendo 3DS moeten nog worden bekendgemaakt. Dat geldt tevens voor alle aangekondigde games.

portablegear.nl


Gerelateerd nieuws