Interessant:

Nintendo DSi XL: lelijke DS voor bejaarden

nieuws 30 oktober 2009 om 09:40

De Nintendo DSi XL komt ook naar Europa; de XL is een nieuw model DS met een van de lelijkste DS-designs tot dusverre en lijkt vooral bedoeld voor ouderen.

De Nintendo DSi XL verscheen reeds in Japan onder de naam Nintendo DSi LL. Nintendo heeft nu bekend gemaakt dat de DSi XL in het eerste kwartaal van 2010 ook in Europa en de Verenigde Staten zal verschijnen.

De DSi XL is groter en 100 gram zwaarder dan zijn voorganger - niet verrassend gezien de toevoeging "XL". De beide displays zijn met 4,2 inch groter dan de beeldschermen van de orginele DS en van de Nintendo DSi. De DSi XL ziet er daardoor enigszins lomp en onbeholpen uit. De niet erg fraaie beschikbare kleuren - naast wit een erg lelijk bruin of 'wijn rood' - doen het aanzicht ook niet veel goed. Daarbij wordt de DSi XL geleverd met twee styluspennetjes - een normale en eentje die eruit ziet als een dikke vulpen.

De Nintendo DSi XL lijkt vooral bedoeld voor een oudere doelgroep. Door het grotere design kunnen zij het apparaatje beter vasthouden en ook de dikke stylus is wellicht handzamer voor ouderen. Daarnaast is de resolutie van het scherm hetzelfde gebleven, ondanks het grotere display. Oftewel, kleine letters zijn nu wat groter en dus beter te lezen.

Nintendo DSi XL
Nintendo DSi XL

De Nintendo DSi XL zal begin 2010 ook naar Nederland komen en gaat rond de 150 a 200 euro kosten.

portablegear.nl