Interessant:

Windows 7 Starter stelt velen teleur

nieuws 30 oktober 2009 om 09:30

Windows 7 Starter Edition, de goedkope versie van Windows 7 voor netbooks, stelt veel netbookgebruikers teleur: ze zijn verrast door de wel erg beperkte mogelijkheden.

Windows 7 Starter is een speciale light-versie van Windows 7 voor minder krachtige PC's, zoals netbooks. Deze versie is alleen voorgeinstalleerd op mini-laptops beschikbaar en niet als los softwarepakket. Hoewel Microsoft wel communiceert dat Windows 7 Starter over minder mogelijkheden beschikt, zijn veel netbookgebruikers toch verrast over de wel erg beperkte mogelijkheden. Vooral in vergelijking met Windows XP Home, dat ook nog veel op netbooks te vinden is, stelt Windows 7 Starter velen teleur.

In eerste instantie was er zelfs sprake van dat het in Windows 7 Starter niet mogelijk was om meer dan drie applicaties tegelijkertijd te draaien, maar deze restrictie heeft Microsoft later losgelaten. Toch zijn er verder ook nog veel restricties in deze versie. Zo is het onmogelijk om een andere wallpaper voor het bureaublad in te stellen. Daarnaast ontbreekt veel standaard Microsoft-software die in andere Windows (7)-pakketten wel te vinden, zoals Windows Media Center, Windows Media Player, Windows Desktop Manager en Remote Media Streaming (om content te streamen vanaf je desktop-PC).

Daarnaast is het in Windows 7 Starter niet mogelijk om tussen verschillende gebruikersprofielen te wisselen zonder te hoeven uitloggen. Ook biedt dit starterspakket geen multi-monitor support en is het niet mogelijk DVD's ermee af te spelen (op een externe speler, aangezien netbooks meestal geen cd/dvd-speler hebben). Tevens is er geen speciale Windows XP-modus, zoals die wel te vinden is in andere versies van Windows 7.

Veel netbookgebruikers, gewend aan Windows XP, zijn verrast door alle ontbrekende mogelijkheden in Windows 7 Starter. Zij voelen zich genoodzaakt om het pakket te upgraden naar Windows Home Premium - wat een additionele 75 euro kost. Een netbook met Windows XP is daarom altijd nog het overwegen waard. Microsofts concurrent Google zal binnenkort ook een besturingssysteem voor low-end laptops introduceren: Chrome OS.

Windows 7 Starter naar 7 Home Premium upgrade
Windows 7 Starter naar 7 Home Premium upgrade

portablegear.nl