Interessant:

Windows 7-variant voor tablets

nieuws 3 juni 2010 om 11:45

Microsoft heeft op de Computex 2010-beurs in Taiwan "Windows Embedded Compact 7" onthuld; dit is een variant van Windows 7 die bedoeld is voor minder krachtige tablets.

De aankondiging betrof een editie van Windows Embedded Compact 7 voor developers; de definitieve versie komt waarschijnlijk pas tegen het einde van het jaar op de markt. "Windows Embedded Compact 7" is bedoeld voor tablets die niet krachtig genoeg zijn om op Windows 7 te draaien. Microsoft hoopt hiermee de tabletfabrikanten weg te houden van Android van de grote concurrent Google, dat ook erg geschikt is voor tablets. In tegenstelling tot de iPad ondersteunt deze Windows 7-light versie wel Flash.

Asus heeft als eerste op de Computex 2010 al een tablet met Windows Embedded Compact 7 aangekondigd: de 10-inch Asus Eee Pad EP101TC. Overigens kondigde Asus tegelijkertijd ook een tablet aan die wel gewoon op Windows 7 Home Premium draait: de Asus Eee Pad EP121.

Naast een speciale light-versie van Windows 7 voor tablets voert Microsoft momenteel ook een lichtere versie van Windows 7 die speciaal bedoeld is voor netbooks: Windows 7 Starter. Op deze editie is veel kritiek gekomen vanwege de beperkte mogelijkheden.

Microsoft