Interessant:

Windows 7 upgrade toch niet echt gratis

nieuws 10 december 2009 om 09:30

Windows Vista laptops die aangeschaft zijn tussen 26 juni 2009 en 31 januari 2010 zouden een gratis upgrade naar Windows 7 krijgen; deze blijkt echter vaak niet echt gratis.

Dat kwam naar voren in het tv-programma Kassa. Bepaalde winkelketens, waaronder de MediaMarkt, adverteren met laptops en daarbij de slogan "gratis te upgraden naar Windows 7". Deze upgrade is te vinden op de website van de fabrikant van de laptop - maar vaak blijkt deze tussen de 20 en 30 euro "zend- en administratiekosten" voor de upgrade te rekenen.

Bij Medion, Acer, Lenovo en Packard Bell liggen de kosten van de upgrade onder de 20 euro. Bij Dell, MSI, HP, Sony en Asus kost de upgrade tussen de 20 en 25 euro. Bij Toshiba en Fujitsu zijn de kosten voor een upgrade meer dan 25 euro. Volgens de fabrikanten wordt met de prijs "het maken en verzenden van cd's met de upgrade" betaald.

Noch de fabrikanten noch de MediaMarkt willen opdraaien voor de kosten van de zogenaamde "gratis" upgrade naar Windows 7. Bedenk dat als je nu een Windows Vista-notebook aanschaft, je niet kan rekenen op een volkomen gratis upgrade, ook al staat in de advertentie van wel. Overigens zijn er ook veel klachten over de wel erg beperkte mogelijkheden van Windows 7 Starter Edition, de instapversie van Windows 7 voor netbooks.

Kassa