Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,1 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-GF3 1 Foto Panasonic DMC-GF3 2 Foto Panasonic DMC-GF3 3 Foto Panasonic DMC-GF3 4 Foto Panasonic DMC-GF3 5 Foto Panasonic DMC-GF3 6 Foto Panasonic DMC-GF3 7 Foto Panasonic DMC-GF3 8 Foto Panasonic DMC-GF3 9

Inleiding

De Panasonic DMC-GF3 is de opvolger van de Panasonic DMC-GF1 en de Panasonic DMC-GF2. Net als zijn voorgangers is de DMC-GF3 een compacte Micro Four Thirds-systeemcamera, waar veel accessoires voor verkrijgbaar zijn. De behuizing is nu echter nog compacter. Tevens nieuw is een krachtige Venus Engine VII HD-processor, een 1080i Full HD-videorecorder en een high-speed burst-modus waarmee je vier afbeeldingen per seconde vastlegt. Aan de bovenzijde beschikt de Panasonic DMC-GF3 over een speciale videoknop en een geintegreerde flitser. Een sensor met 12,1-megapixel effectieve pixels en optische beeldstabilisatie is eveneens standaard. Mocht je de beschikking hebben over de optioneel verkrijgbare Panasonic 3D-lens, dan behoort ook 3D-fotografie tot de mogelijkheden. De Panasonic DMC-GF3 komt in het zwart, wit, rood of bruin. Het goedkoopste pakket komt inclusief 14-42mm kitlens. DE DMC-GF3 is opgevolgd door de Panasonic DMC-GF5.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SDXC, SDHC en SD). De camera ondersteunt verder een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De DMC-GF3 is uitgerust met een 12,1 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 14 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-GF3

Van de Panasonic DMC-GF3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-GF3 is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Panasonic DMC-GF3 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-GF3

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-GF3
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht264 gram
Afmetingen108,0 x 67,0 x 33,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,1 megapixel
Zoomrange14 mm
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 @ Full HD
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSDXC, SDHC, SD
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB