Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,1 megapixel
Zoom3x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-GF1 1 Foto Panasonic DMC-GF1 2 Foto Panasonic DMC-GF1 3 Foto Panasonic DMC-GF1 4

Inleiding

De Panasonic Lumix DMC-GF1 is de compactste Micro Four Thirds-camera van Panasonic tot dusverre. Tevens is de DMC-GF1 de kleinste en lichtste systeem camera met een ingebouwde flitser. Door het gebruik van de Micro Four Thirds standaard is het mogelijk een verwisselbare lens-camera te ontwikkelen waarbij zowel de spiegel als de optische zoeker worden verwijderd. De Panasonic DMC-GF1 beschikt over een 12,1 megapixel sensor en HD-videorecording. Het Dust Reduction Systeem helpt de hoge beeldkwaliteit te behouden door een filter voor de sensor te plaatsen welke stofdeeltjes bij elke inschakeling van de camera verwijderd. Met speciale creatieve modi zijn je foto's en video's te bewerken. Voor de Panasonic DMC-GF1 zijn verschillende objectieven, flitsers en een viewfinder beschikbaar. De DMC-GF1 is uitgevoerd in het rood, zwart, zilver of grijs. De Panasonic DMC-GF2 beschikt als extra ten opzichte van de DMC-GF1 over een touchscreen en Full HD-videomodus. De Panasonic DMC-GX1kan gezien worden als 'spirituele' opvolger van de GF1.   Let op: dit model heeft niet standaard een 3-voudige optische zoom; de zoom is afhankelijk van het aan de camera bevestigde objectief.

Apparaat & afmetingen

De Panasonic DMC-GF1 is een Micro Four Thirds-camera met een gewicht van 448 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,90 x 7,10 x 3,60 centimeter. De Panasonic DMC-GF1 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, grijs en zilver.

Resolutie en lens

De DMC-GF1 is uitgerust met een 12,1 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 14 - 45 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Dankzij de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 3,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en MMC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Panasonic heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de DMC-GF1 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 460.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-GF1

Van de Panasonic DMC-GF1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-GF1 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Panasonic DMC-GF1 testoverzicht de test

Specificaties Panasonic DMC-GF1

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-GF1
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht448 gram
Afmetingen119,0 x 71,0 x 36,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,1 megapixel
Zoomrange14 - 45 mm
Zoom3x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280x720@30fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, MMC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0