Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,1 megapixel
Zoom3x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-GF2 1 Foto Panasonic DMC-GF2 2 Foto Panasonic DMC-GF2 3 Foto Panasonic DMC-GF2 4

Inleiding

De Panasonic DMC-GF2 is de opvolger van de Panasonic DMC-GF1 en is nog lichter en compacter dan zijn voorganger. Bovendien is deze Micro Four Thirds-systeemcamera met verwisselbare lenzen nu uitgerust met een touchscreen, waardoor de bediening eenvoudiger is. Dankzij het "TouchQ"-interface kan je het menu naar je eigen voorkeuren instellen. Net als de DMC-GF1 is de Panasonic DMC-GF2 nog altijd voorzien van een ingebouwde flitser en een krachtige 12,1-megapixel sensor. Nieuw is de mogelijkheid om video in Full HD (1920x1080p) op te nemen; met de DMC-GF1 zijn alleen video's in reguliere HD-kwaliteit op te nemen. De Panasonic DMC-GF2 komt in het rood, zwart, wit of zilver. De DMC-GF2 is verkrijgbaar in drie verschillende pakketten: met een pancake-lens, een zoomlens (14 - 42mm) of met beide. Leuk is dat de DMC-GF2 ook compatibel is met de LUMIX G 12.5mm / F12-lens, een objectief waarmee je 3D-foto's kan nemen. In juni 2011 is dit model opgevolgd door de Panasonic DMC-GF3. á Let op: dit model heeft niet standaard een 3-voudige optische zoom; de zoom is afhankelijk van het aan de camera bevestigde objectief.

Apparaat & afmetingen

De Panasonic DMC-GF2 is een Micro Four Thirds-systeemcamera met een gewicht van 265 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,3 x 6,8 x 3,3 centimeter.

Resolutie en lens

De DMC-GF2 is uitgerust met een 12,1 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 14 - 42 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 3,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Panasonic heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de DMC-GF2 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 460.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is aanraakgevoelig, wat de eenvoud van bedienen ten goede komt.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-GF2

Van de Panasonic DMC-GF2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-GF2 is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,6. Lees in het Panasonic DMC-GF2 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-GF2

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-GF2
Aankondiging2010
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht265 gram
Afmetingen113,0 x 68,0 x 33,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,1 megapixel
Zoomrange14 - 42 mm
Zoom3x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920x1080@60fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB