Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,1 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-GF5 1 Foto Panasonic DMC-GF5 2 Foto Panasonic DMC-GF5 3 Foto Panasonic DMC-GF5 4 Foto Panasonic DMC-GF5 5 Foto Panasonic DMC-GF5 6 Foto Panasonic DMC-GF5 7 Foto Panasonic DMC-GF5 8

Inleiding

De Panasonic DMC-GF5 is een compacte Micro Four Thirds-systeemcamera, waarvoor veel verschillende objectieven verkrijgbaar zijn. De DMC-GF5 is voorzien van een 12,1-megapixel Live MOS-sensor, een ingebouwde pop-up flitser en ISO-waardes tot 12.800 voor goede resultaten bij weinig licht. Foto's zijn in ongecomprimeerd RAW-formaat te maken en video's kan je opnemen in 1080p Full HD-kwaliteit met stereogeluid. Middels miniHDMI-out koppel je de DMC-GF5 eenvoudig aan een HD-televisie. Voor de bediening maak je gebruik van een combinatie van het 3-inch touchscreen en fysieke toetsen en draaiwieltjes.áIn de burstmodus neem je vier beelden per seconde in volledige resolutie en de camera beschikt standaard over 14 creatieve filters om je foto's mee te verfraaien. DeáVenus Engine VII HD2-processor is energiezuinig en voorkomt ruis. Beginnende systeemcamera-gebruikers worden op weg geholpen met een nieuwe Scene Guide. De Panasonic DMC-GF5 komt in het zwart of wit en is onder meer leverbaar met een standaard 14-42mm lens. Dit model volgt de Panasonic DMC-GF3 op.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De DMC-GF5 is uitgerust met een 12,1 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-GF5

Van de Panasonic DMC-GF5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-GF5 is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,5. Lees in het Panasonic DMC-GF5 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-GF5

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-GF5
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht267 gram
Afmetingen108,0 x 67,0 x 37,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,1 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0