Interessant:

Nest Cam IQ outdoor in de winkels

nieuws 11 april 2018 om 16:20

De intelligente buitencamera van Nest, de Cam IQ outdoor, is vanaf heden verkrijgbaar in Nederland. De Cam IQ outdoor maakt gebruik van intelligente algoritmen om je huis optimaal te beveiligen. De Cam IQ is per direct te koop voor een adviesprijs van 379 euro.

“Veel mensen kopen een beveiligingscamera omdat ze het een geruststellend idee vinden dat hun huis en hun gezin worden beschermd. Maar bij het bewaken van je huis moet een camera niet alleen laten zien wat er gebeurt. Hij moet je ook nuttige informatie geven waar je iets mee kunt doen”, aldus Lionel Guicherd-Callin, hoofd EMEA Product Marketing van Nest Labs. “Met de Nest Cam IQ indoor bracht Nest een van de meest intelligente en krachtige camera's op de markt, die de beveiliging in huis aanzienlijk heeft verbeterd. En met de lancering van de Nest Cam IQ outdoor in Europa brengen we die intelligentie nu naar buiten.”

Nest Cam IQ outdoor
Nest Cam IQ outdoor

De Nest Cam IQ, in september 2017 al aangekondigd, maakt gebruik van slimme alogritmen om precieze meldingen af te geven. Zo kan de camera het verschil zien tussen een persoon en bijvoorbeeld de kat van de buren. Wanneer de camera een persoon opmerkt, stuurt hij een persoonsmelding naar je mobiel. De camera zoomt automatisch in en blijft de persoon volgen, zodat je beter ziet wat hij of zij doet. En met een abonnement op Nest Aware kan hij, via gezichtsherkenning, je zelfs via een melding laten weten of het een vriend of gezinslid is, of iemand die je niet kent. Je Nest Cam neemt tot 2,6 miljoen frames per dag op in Full HD. De Beeldlijn-algoritmen van de Nest Cam IQ outdoor selecteren de meest relevante beelden. Zo kun je de gebeurtenissen van de dag snel en naadloos bekijken, zonder ook maar iets te missen. Beeldlijn spoort ook automatisch belangrijke beelden voor je op en zoomt in op de actie, waardoor je niet alles zelf hoeft door te spitten. Je kunt een melding krijgen met een momentopname, zodat je ziet wat er is gebeurd, zelfs als je de melding hebt gemist. In de Nest-app heb je drie uur geschiedenis met momentopnamen.

De volgende eigenschappen van de Nest Cam IQ springen eruit:

  • Video van hoge kwaliteit. Net als de indoorversie is de Nest Cam IQ outdoor voorzien van Supersight dat je met de digitale 4K-sensor, HDR en HD-video (1080p) tot 12x laat inzoomen. Zo krijg je een scherper beeld van een bepaald gebied, bijvoorbeeld je tuin. De camera kan ook automatisch inzoomen op iemand die naar je huis loopt. Je krijgt dan een volgshot in close-up te zien met een breed gezichtsveld van 130 graden. En als het donker is, wordt het hele gebied gelijkmatig verlicht door de infrarood-leds van Nachtzicht.
  • Robuust ontwerp. De Nest Cam IQ outdoor is met zijn IP66-classificatie zeer weerbestendig en robuust genoeg om regen, sneeuw en storm te weerstaan. En af en toe besproeien met de tuinslang kan ook geen kwaad. Het netsnoer kan worden weggewerkt, dus er kan niet met de camera worden geknoeid en hij zit stevig vast aan je huis.
  • Zichtbare en hoorbare diefstalpreventie. Schrik ongewenste bezoekers af met de krachtige luidspreker (15 keer zo sterk als die van de Nest Cam Outdoor) en de functie Paten en luisteren in HD. Wanneer je via de app praat, gaat de lichtring van de Nest Cam IQ outdoor pulseren om de aandacht van de ongewenste gast naar de camera te trekken.
  • Ingebouwde beveiliging. De Nest Cam IQ outdoor wordt aangesloten op het stopcontact. Dit betekent dat je dag en nacht continu live HD-beelden (1080p) kunt krijgen op je mobiel, tablet of laptop. Videobeelden worden op het apparaat versleuteld via een veilige 128-bits AES-verbinding met TLS/SSL. En authenticatie in twee stappen biedt optionele extra beveiliging van je Nest-account. Dankzij de over-the-air updates wordt je camera automatisch geüpdatet.

De Nest Cam IQ outdoor is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 379 euro. De Nest Cam IQ outdoor is sabotagebestendig en heeft een netsnoer dat veilig op een gewoon binnenstopcontact kan worden aangesloten. Als je de installatie van de Nest Cam IQ outdoor liever aan een expert overlaat, kun je hier een Nest Pro-installateur vinden die je camera installeert en configureert. Als je een abonnement neemt op Nest Aware, krijgt de Nest Cam IQ outdoor toegang tot nog meer intelligentie via geavanceerde algoritmen in de cloud. Ook krijg je de beschikking over een continue videogeschiedenis van 5, 10 of 30 dagen vanaf 5 euro per maand. Nest heeft ook een binnencamera, de Nest Cam IQ.

portablegear.nl