Interessant:

Nieuwe beveiligingsproducten Nest

nieuws 21 september 2017 om 09:45

Nest komt met nieuwe beveiligingsproducten voor het huis, waaronder het Nest Secure-alarmsysteem, de Nest Hello-videodeurbel en de Nest Cam IQ outdoor beveiligingscamera. Hiermee heeft het bedrijf een complete oplossing voor thuisbeveiliging.

"Toen we de markt voor huisbeveiliging onder de loep namen, zagen we hetzelfde patroon als toen we in de markt voor thermostaten stapten", zegt Matt Rogers, oprichter en CPO van Nest. "Veel mensen gebruiken hun programmeerbare thermostaten niet omdat ze te ingewikkeld zijn. Ook de huidige beveiligingsproducten voor huizen zijn ongeschikt voor dagelijks gebruik, omdat de hardware te groot is, het aantal valse alarmen uit de hand loopt of het luide aftellen te veel stress oplevert. En dat heeft tot gevolg dat 43 procent van de mensen die een alarmsysteem hebben het alarm nooit inschakelt. Wij hebben een product ontworpen dat niet alleen effectief werkt tijdens een beveiligingsincident, maar ook leuk en makkelijk te gebruiken is in het normale huiselijke leven van een gezin. En dat is toch het overgrote deel van de tijd."

Nest Secure

Nest Secure is speciaal ontwikkeld om het bewoners zo makkelijk mogelijk te maken als ze thuiskomen of weggaan. Omdat niet alle gezinsleden dezelfde routine hebben, biedt Nest verschillende manieren om het alarm in en uit te schakelen. Zo kun je de Nest Tag even tegen de Nest Guard houden, de code op het toetsenblok van de Nest Guard invoeren, of de Nest-app gebruiken.

Nest Secure
Nest Secure

Met Nest Secure kun je altijd en overal je huis in de gaten houden, en een melding ontvangen als er iets is dat je aandacht vereist. Gebruikers kunnen de bewaking en preventie uitbreiden door Nest Cams aan het systeem toe te voegen. Deze camera's worden dan ook allemaal vanuit dezelfde Nest-app bediend.

De Nest Detect-sensoren combineren bewegingsdetectie met open/dicht-detectie. Ze kunnen op deuren, ramen of muren worden geplaatst. Daarnaast bieden ze de functie 'Stil openen' waarmee je met één druk op de knop het alarm tijdelijk kunt omzeilen bij het naar buiten gaan. En als iemand vergeet het alarm in te schakelen? Dan stuurt Nest een herinnering om het alarm rechtstreeks via de app in te schakelen.

De Nest Guard heeft een back-upbatterij en een optionele mobiele back-upservice, zodat hij het huis ook blijft bewaken als de wifi-verbinding is uitgevallen of er een stroomstoring is. Dankzij de gesproken begeleiding kan de Nest Guard heel eenvoudig worden ingesteld door de gebruiker zelf (of eventueel door een Nest Pro). Gereedschap, schroeven of draden komen er niet aan te pas.

Nest Hello

De Nest Hello is een videodeurbel van Nest. Nest Hello kan een persoon detecteren en vervolgens een melding en een momentopname sturen, ook als diegene niet op de bel drukt. Nest Aware-abonnees kunnen een melding krijgen wanneer onbekende personen of verdachte activiteiten worden gedetecteerd, zoals mensen die praten of honden die blaffen. Nest Hello-gebruikers kunnen via de functie 'Praten en luisteren in HD' vanaf elke locatie een gesprek voeren met gasten en onbekenden die voor de deur staan. De echo- en ruisonderdrukking zorgt ervoor dat beide partijen elkaar goed kunnen verstaan, zelfs als het lawaaierig is op straat. Dankzij een lijst met vooraf opgenomen antwoorden kunnen vragen van bezoekers met één tik in de app worden beantwoord.

Nest Hello
Nest Hello

Nest Cam IQ outdoor

De Nest Cam IQ outdoor is een beveiligingscamera, die ook buiten gebruikt kan worden. De Nest Cam IQ outdoor biedt dezelfde functies als de Nest Cam IQ, maar dan in een waterdichte behuizing. De nieuw ontworpen Nest Cam IQ verstuurt meldingen met nuttige, praktische informatie (bijvoorbeeld dat er een onbekende in de tuin staat).

Nest Cam IQ outdoor
Nest Cam IQ outdoor

Prijzen en beschikbaarheid

Het Nest Secure-startpakket, dat bestaat uit de Nest Guard, twee Nest Detects en twee Nest Tags, heeft een aanbevolen verkoopprijs van 499 dollar. Je kan extra Nest Detects voor 59 en extra Nest Tags voor 25 dollar per stuk kopen. Volgend jaar wordt Nest Secure in Europa en Canada geïntroduceerd. De Nest Cam IQ outdoor wordt in november gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada en alle Europese markten waar Nest actief is. De camera is dan bij bekende winkels verkrijgbaar. De Nest Cam IQ outdoor is verkrijgbaar voor de aanbevolen verkoopprijs van 379 euro. Nest Hello is in de VS in het eerste kwartaal van 2018 verkrijgbaar en zal later in het jaar in Europa beschikbaar zijn.

portablegear.nl