Interessant:

Nest met slimmere indoor-camera

nieuws 31 mei 2017 om 15:01

Nest Labs heeft vandaag de Nest Cam IQ indoor beveiligingscamera aangekondigd. Deze camera biedt videobeelden en intelligente functies om je van belangrijke, praktische informatie te voorzien. Hij laat bijvoorbeeld weten wanneer de kinderen veilig zijn thuisgekomen, of dat er een onbekend persoon in huis is.

De Nest Cam IQ laat niet alleen zien wat er gebeurt, maar is ook slim genoeg om het verschil te weten tussen een persoon en bijvoorbeeld een kat. Je ontvangt dan meldingen op maat zonder dat je hiervoor een abonnement nodig hebt. Wanneer de camera een persoon ziet, kan hij een persoonsmelding sturen naar je mobiel. De camera zoomt dan automatisch in en houdt de persoon in beeld, zodat je weet wie het is en wat hij doet. En met een abonnement op Nest Aware kun je zelfs persoonlijke meldingen ontvangen over wie er in je huis is (bijvoorbeeld de naam van een gezinslid, de oppas of een onbekende).

"We hebben bij het ontwikkelen van de Nest Cam IQ vooral rekening gehouden met wat onze klanten willen: niet zomaar informatie, maar inzichten", aldus Matt Rogers, medeoprichter en hoofd producten van Nest. "De Nest Cam IQ combineert intelligentie met een uitstekende geluids- en beeldkwaliteit, zodat klanten op het juiste moment de inzichten ontvangen die ze nodig hebben. Zo word je bijvoorbeeld ingelicht dat de kinderen thuis zijn van school of ontvang je een melding als er een onbekende persoon in de woonkamer staat."

Nest Indoor Cam IQ
Nest Indoor Cam IQ

Hoogtepunten Nest Cam IQ

De Nest Cam IQ is een slimme camera met de volgende features:

  • Video van hoge kwaliteit. Een unieke combinatie van premium hardware, geraffineerde software en een geweldige app ervaring. De Nest Cam IQ heeft een 4K-beeldsensor (8 megapixels), 12x digitaal inzoomen en verscherpen, en HDR-beelden (High Dynamic Range), zodat je niets hoeft te missen. Dankzij twee krachtige 940 nm infrarood-leds zorgt Nachtzicht ervoor dat alles gelijkmatig verlicht is zonder een rode glans (zelfs in het donker).
  • Praten & luisteren in HD-audio. De luidsprekers van de Nest Cam IQ zijn 7x sterker dan die van de oorspronkelijke Nest Cam. Verder staat de 3-microfoonarray dankzij de echo- en ruisonderdrukking garant voor helder geluid.
  • Doordacht ontwerp. De Nest Cam IQ heeft een helderwitte behuizing van polycarbonaat met een gepatenteerde draaisteun, waardoor je hem flexibel kunt plaatsen en snel en eenvoudig kunt installeren.
  • Ingebouwde beveiliging. De Nest Cam IQ versleutelt de videobeelden op het apparaat voordat ze worden gestreamd en opgeslagen. De camera maakt hiervoor gebruik van een veilige 128-bits AES-verbinding met TLS/SSL. Je kunt een extra beveiligingslaag toevoegen aan je Nest-account met verificatie in twee stappen. En dankzij de automatische over-the-air updates blijft je camera altijd beschermd tegen de nieuwste bedreigingen.

Intelligente oplossingen van Nest

De Nest Cam IQ biedt in combinatie met Nest Aware een groot aantal intelligente functies:

  • Persoonsmeldingen. Wanneer de Nest Cam IQ een persoon ziet (in plaats van een huisdier of een schaduw op de muur), dan kan hij een speciale melding sturen met een ingezoomde foto op maat. Bij oudere Nest Cam-modellen moet je een abonnement op Nest Aware hebben om persoonsmeldingen te ontvangen.
  • Supersight. Wanneer je in de app kijkt wat er gebeurt, zie je tegelijkertijd een 130-graden breed overzicht van de kamer en de volgfunctie met close-upweergave van de persoon in huis in beeld, allemaal in HD. Zo kun je de details van het gezicht Ún de rest van de kamer bekijken.
  • Bekend-gezicht meldingen. Dankzij krachtige technologie voor gezichtsherkenning kan de Nest Cam IQ mensen identificeren en categoriseren, en leren herkennen wie een bekend en een onbekend persoon is. Zo weet je wanneer je kind thuiskomt van school of er iemand onbekends je huis binnenstapt. De meldingen kunnen personen ook bij naam noemen. Hiervoor moet je bekende gezichten wel identificeren in de Nest-app.
  • Intelligente geluidsmeldingen. Deze meldingen brengen je op de hoogte van gebeurtenissen buiten beeld, zoals mensen die praten of blaffende honden. Bestaande klanten met de Nest Cam Indoor en Nest Cam Outdoor en een abonnement op Nest Aware kunnen deze meldingen ook ontvangen. Blaft Rakker omdat er een onbekende persoon buiten staat, of maakt hij de buren horendol met zijn eindeloze lawaai? Je weet het meteen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nest Cam IQ is vanaf 13 juni 2017 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 349 euro. De Nest Cam Outdoor en de reguliere Nest Cam Indoor blijven verkrijgbaar voor 199 euro. Nest is bekend geworden met zijn slimme thermostaat.

portablegear.nl