Interessant:

LG met eerste Android Wear 2.0 horloges

nieuws 9 februari 2017 om 10:47

LG heeft vandaag de LG Watch Sport en LG Watch Style aangekondigd, de eerste smartwatches die draaien op Android Wear 2.0. Beide horloges komen later dit jaar beschikbaar voor een nog nader bekend te maken prijs.

De LG Watch Sport en de LG Watch Style draaien allebei op een Snapdragon Wear 2100 processor en zijn de eerste telefons die draaien op Android Wear 2.0, Google's nieuwste besturingssysteem voor wearables. Beide horloges bieden Google Assistant. De LG Watch Sport heeft verder een NFC-chip, waardoor je met het horloge ook kan betalen via Android Pay.

LG Watch Sport
LG Watch Sport

Android Wear 2.0 brengt de Google Assistant naar je pols. Je kan hierdoor eenvoudig een bericht beantwoorden, route-aanwijzingen opvragen of een reminder opslaan middels eenvoudige stemopdrachten. Google Fit zorgt voor ondersteuning bij het behalen van je fitness-doelen door het bijhouden van je activiteiten en door coaching. Apps zijn ook snel en eenvoudig te installeren via de Google Play Store.

De LG Watch Sport en de LG Watch Style zijn fraai vormgegeven ronde horloges met een draaiende knop aan de zijkant voor snelle en intuītieve bediening. De achtergrond van je scherm is volledig aanpasbaar. Het is dankzij Android Wear 2.0 ook makkelijker geworden om berichten op te stellen. Je kan eenvoudig met je vinger letters op het scherm schrijven om een bericht op te stellen. Google geeft ook zelf suggesties voor antwoorden die je kan sturen.

LG Watch Style
LG Watch Style

Zowel de LG Watch Sport als de LG Watch Style zullen officieel geintroduceerd worden op het Mobile World Congress in Barcelona van 27 februari tot 2 maart. Prijzen en beschikbaarheid zullen ook dan bekend gemaakt worden.

Eerdere smartwatches van LG, de LG G Watch en LG G Watch R,  beide uit 2014, waren geen enorm succes in Nederland.

portablegear.nl