Interessant:

LG G Watch R geintroduceerd

nieuws 28 augustus 2014 om 09:48

LG heeft de LG G Watch R geintroduceerd, een rondvormige Android Wear-smartwatch met een rond Plastic OLED (P-OLED) display dat volledig wordt gebruikt.

Het ronde 1,3-inch P-OLED scherm van de LG G Watch R biedt je ook in zonlicht en vanuit elke kijkhoek een scherpe beeldkwaliteit. De krachtige Snapdragon 400-processor heeft een kloksnelheid van 1,2GHz en je krijgt de beschikking over een opslagruimte van 4GB. Hierdoor is er genoeg ruimte voor de beschikbare apps uit de Google Play Store. De G Watch R is stof- en waterbestendig: deze smartwatch overleeft 30 minuten in 1 meter water.

Voor het design van de G Watch R liet LG zich inspireren door klassieke horloges. De smartwatch heeft een traditioneel ontwerp met een strak, stalen frame en een verwisselbare kalfsleren band. Daarnaast kun je met één druk op de knop een andere wijzerplaat kiezen die bij je kleding of de gelegenheid past. 

Google's Android Wear vormt wederom de kern van de nieuwste LG smartwatch. Met behulp van stemherkenning houdt Android Wear je op de hoogte van het laatste nieuws. Hierdoor ontsnappen gemiste oproepen, ingeplande afspraken, weersvoorspellingen en ander nieuws niet meer aan je aandacht. De slimme wearable kan daarnaast worden gebruikt als sportmaatje: met behulp van de beschikbare gezondheid- en fitnessapps en de speciale 'photoplethysmograpgy' (PPG) sensor, houdt de G Watch R jouw vooruitgang en hartslag nauwlettend in de gaten.

LG zal de LG G Watch R volgende week op de IFA 2014-beurs in Berlijn voor het eerst aan het publiek tonen. Informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland en België wordt later bekendgemaakt.

LG G Watch R
LG G Watch R

LG Newsroom