Interessant:

Mobieltje spelbreker bij romantiek

nieuws 14 februari 2017 om 10:02

Tablets en telefoons blijken nog steeds een spelbreker te zijn in relaties, blijkt uit een onderzoek van Intel Security. 39 procent van de respondenten vindt dat hun partner meer aandacht heeft voor de mobiele telefoon dan voor de relatie.

Mobiele apparaten worden steeds belangrijker in ons dagelijkse leven. Ook onze relaties worden daardoor beïnvloed, zowel in positieve als negatieve zin: we zijn steeds beter bereikbaar voor onze partner, maar worden ook steeds vaker gestoord door anderen als we tijd doorbrengen met onze partner. Onderzoek van Intel Security laat zien hoe het gebruik van de mobiele telefoon onze relaties beïnvloedt en andersom hoe relaties ons mobiele gebruik beïnvloeden.

Infographic
Infographic

De gemiddelde Nederlander in een relatie brengt per dag net zoveel van zijn vrije tijd thuis online door als hij aan zijn partner besteedt. Sterker nog: vier op de tien Nederlanders heeft weleens het gevoel dat de ander meer aandacht heeft voor een mobiel toestel dan voor hen. Dat geldt niet alleen voor de tortelduiven die al jaren bij elkaar zijn. Ook tijdens de eerste date gaat het al vaak mis: 12% van de Nederlandse singles heeft tijdens een eerste afspraak weleens het gevoel gehad dat de telefoon van de ander de meeste aandacht kreeg.

Het gebruik van mobiele apparaten heeft voor één op de drie Nederlanders al meer dan eens tot conflicten geleid. Onze afhankelijkheid van mobiele telefoons en tablets is vooral bij het slapengaan een probleem: 53% van de ondervraagden geeft aan dat ze het internet wel zouden willen ‘pauzeren’ bij het slapengaan en één op de vier Nederlanders heeft met zijn partner de afspraak dat mobiele telefoons niet in bed worden gebruikt. Ook bij speciale gelegenheden spreekt 17% van de stellen af geen mobiele apparaten te zullen gebruiken.

Relaties hebben ook op een andere manier invloed op ons gebruik van mobiele apparaten: hoe vertrouwder we met de ander zijn, hoe minder we aan onze mobiele veiligheid denken, lijkt het wel. Maar liefst één op de drie Nederlanders deelt wachtwoorden voor persoonlijke e-mailaccounts, streaming diensten zoals Netflix en profielen op social media met zijn partner. Daarnaast worden de laptops en mobiele telefoons van het werk ook weleens door de partners gebruikt: 25% van de respondenten geeft aan daar geen problemen mee te hebben, terwijl 6% zijn partner daardoor weleens per ongeluk toegang gaf tot vertrouwelijke informatie.

In december 2016 heeft OnePoll in opdracht van Intel Security een enquête afgenomen onder 13.000 volwassenen. De respondenten zijn personen die dagelijks een op internet aangesloten apparaat gebruiken en 800 van de respondenten waren afkomstig uit Nederland.

portablegear.nl