Interessant:

Telecomprovider bliep is failliet

nieuws 8 juli 2015 om 09:50

De Nederlandse 'jongerenprovider' *bliep is failliet. Het bedrijf is overgenomen door de Britse operator Artilium en zal onder de naam van haar dochtermaatschappij (United Telecom) een doorstart maken.

*bliep, in 2012 geintroduceerd door de Telegraaf Media Groep, is een virtuele mobiele netwerk operator die flexibele abonnementen aanbiedt en jongeren als doelgroep heeft. Het gaat om eenvoudige en flexibele dagelijkse databundels, met een tarief dat varieert van 0 tot 50 eurocent per dag. Bellen en sms'en kost 5 cent per dag. *bliep zou jaarlijks ongeveer 1,2 miljoen euro aan omzet hebben.á

*bliep werkt via het Tele2-netwerk in Nederland en heeft ongeveer 12.000 klanten. Als onderdeel van de deal zal Artilium ook onbetaalde rekeningen van *bliep aan Tele2 voldoen. In 2014 sloot Artilium eerder een deal met T-Mobile om van T-Mobile's netwerk in Nederland gebruik te kunnen maken.

"Met de acquisitie van *bliep en haar klantenbestand voegen we een erg spannend merk toe aan ons bedrijf en breiden we ons mobiele aanbod internationaal uit. Ik was betrokken bij de toestandkoming van het *bliep-merk in de eerste dagen en ik geloof erg dat jongeren de sleutel zijn om de *bliep-community op te bouwen en daarom bepalend zijn voor de producten en activiteiten van *bliep. Ik kijk ernaar uit om een nieuw team van jonge mensen op te bouwen die het *bliep-merk zullen repositioneren. Operationeel en technisch zijn we klaar om het team te ondersteunen met onze producten en services", aldusáBart Weijermars, CEO van Artilium.

Artilium