Interessant:

Xbox Music hernoemd naar Groove Music

nieuws 8 juli 2015 om 11:08

Microsoft hernoemt in Windows 10 Xbox Music naar Groove Music en Xbox Video naar Movies & TV. Zo wordt duidelijker dat de mediadiensten niet exclusief voor de Xbox beschikbaar zijn.

Groove Music biedt een verbeterde navigatie, met vereenvoudigere menu's, in Windows 10. Bediening is zowel mogelijk via een touchscreen of via een muis en toetsenbord. Ook kan je een donker of licht kleurthema, die past bij je stemming, instellen. Verder wordt het eenvoudiger, middels geintegreerde OneDrive-support, om je content op al je apparaten beschikbaar te hebben. Je kan al je muziek, ook die is gekocht van iTunes, uploaden naar OneDrive en via de Groove-app heb je er toegang toe op je Windows-apparaten, op je Xbox en via internet (en op termijn ook via je iPhone of Android-smartphone). Middels een Groove Music Pass-abonnement krijg je toegang tot een brede muziekcatalogus.

Microsoft Groove Music
Microsoft Groove Music

De vernieuwde Movies & TV-app in Windows 10 is geoptimaliseerd voor het afspelen van je persoonlijke video's, films en televisieshows. Deze app is ook geschikt voor gebruik met touchscreen of met muis en toetsenbord. Video's kan je tussen je collecties via drag'n'drop verplaatsen. Verder wordt nu het .MKV-videoformaat ondersteund. Movies & TV is direct geintegreerd in de Windows Store, waar je films kan kopen of huren. Een film wordt gestreamd met je Windows 10-apparaten, Xbox en internet, zodat je een film of video op een ander apparaat dan waarop je begon verder kan kijken.

Groove Music en Movies & TV komen beschikbaar vanaf Windows 10, dat eind deze maand wordt uitgerold.

Windows Blogs