Interessant:

Bliep: prepaid-simkaart voor smartphones

nieuws 30 mei 2012 om 11:53

Vandaag is Bliep, officieel geschreven als *bliep, officieel aangekondigd: het blijkt te gaan om een prepaid-simkaart voor smartphones en de Telegraaf Media Groep is "investeerder op afstand".

*bliep werd vorige week reeds aangekondigd, maar vandaag was de officiële presentatie. Joost van der Plas, uitvoerend directeur van *bliep vertelt: "Een telecomproduct voor de nieuwste generatie gebruikers kunnen alleen jongeren zelf bedenken. Daarom sloten we een pact met een groep jongeren: zij zouden bepalen wat er gemaakt moest worden, wij zouden het maken, Zij zijn in feite onze opdrachtgever." De jongeren van *bliep hebben ook een formele rol en verantwoordelijkheid als Raad van Commissarissen. 

*bliep is een prepaid-simkaart voor de smartphone, "100% ontwikkeld door jongeren die echt begrijpen waarvoor een smartphone is bedoeld", aldus het persbericht. Via een speciale app of sms kan je dagelijks zelf kiezen welke diensten en internetsnelheden je wil gebruiken. *bliep is een zelfstandig bedrijf met TMG (Telegraaf Media Groep) als "investeerder op afstand". *bliep maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile. 

De tarieven voor internet en sms bij *bliep zijn aantrekkelijk: voor € 0,50,- of € 1,- kan je de hele dag onbeperkt sms'en of internetten (onbeperkt 384 kbps download / 64 kbps upload bij  € 0,50 of 2GB met 3,6 Mbps download- en 1 Mbps uploadsnelheid bij  € 1,-). Bellen in Nederland is bij *bliep echter wel relatief duur met 25 cent per minuut.

Bliep