Interessant:

EA: tablets worden krachtiger dan consoles

nieuws 12 februari 2015 om 12:03

Volgens Electronic Arts (EA)-topmanáBlake Jorgensen zullen tablets binnen drie a vier jaar krachtigere prestaties kunnen leveren dan gameconsoles.

Dat vertelde Jorgensen tijdens deáTechnology, Internet & Media Conference 2015. Hij denkt dat tablets binnen enkele jaren nog populairder worden als gameapparaten en een belangrijk onderdeel gaan vormen voor de business van EA in de toekomst. Naarmate tablets krachtiger worden, zullen zij steeds meer een console-achtige ervaring kunnen bieden, aldus Jorgensen. Met daarbij de mogelijkheid om de tablet overal mee naar te nemen en dus overal te kunnen spelen, is het een kans die EA niet mag laten liggen, denkt de EA-topman.

"Wat ons enthousiast maakt is de processorkracht van mobiele apparaten de snelheid waarmee deze groeit", zegt Jorgensen. "Dit betekent waarschijnlijk dat de tablet binnen drie a vier jaar meer processorkracht heeft dan een console. Dat stelt een gehele nieuwe groep gebruikers open voor console-achtige games, die veel dieper zijn dan mening mobiele games die je meestal maar kort en snel speelt". EA blijft overigens wel gewoon games voor traditionele consoles maken, zoals de Xbox One en PlayStation 4.

EA heeft de laatste tijd bijzonder veel succes met gratis mobiele games, waaronder SimCity BuildIt en The Sims FreePlay, waarbij de inkomsten worden gegenereerd uit in-game microtransacties.á

FIFA 14 voor iOS/Android
FIFA 14 voor iOS/Android

Gamespot