Interessant:

SimCity BuildIt: 15 miljoen downloads in drie weken

nieuws 16 januari 2015 om 13:58

Electronics Arts (EA) heeft bekend gemaakt dat de game SimCity BuildIt, beschikbaar voor iOS en Android,áslechts drie weken na release al 15 miljoen keer is gedownload.

SimCity BuildItábiedt een nieuwe variant van het klassieke SimCity (voor het eerst uitgebracht in 1989), geoptimaliseerd voor smartphones en tablets. Ontwikkelaar EA heeft een infographic over het spel uitgebracht, waarin te zien is dat het spel - slechts drie weken na de release - meer dan 15 miljoen keer is gedownload en dat spelers in totaal al "8.300 jaar" (speltijd) hebben gespeeld. Spelers in Taiwan blijken de gelukkigste bevolkingen te hebben in hun SimCity BuildIt-steden. De game staat verder in de top 5 van gratis iOS-downloads in meer dan 100 landen.

SimCity BuildItáis gratis te downloaden voor Android (vanaf 2.3.3) en iOS (vanaf 7.0). Het spel bevat wel microtransacties. Om gebouwen te bouwen moet je namelijk bouwmateriaal verwerven: dit kan enkel door urenlang te wachten of door een klein bedrag neer te tellen. EA had eerder een hit in huis met The Sims FreePlay, een gratis mobiele variant van The Sims.

SimCity BuildIt Infographic
SimCity BuildIt Infographic

EA